Dit gebeurt er als je Imgur aanklaagt

Auteur: , Geen reacties
Imgur

Tip: zorg ervoor dat het internet zich nooit tegen je keert.

Christopher Boffoli stapte naar de rechtbank omdat zijn fotoserie Big Appetites massaal op Imgur geĆ¼pload werd. Dit gebeurde zonder zijn toestemming, en hij verdient er geen cent mee. Een probleem voor Boffoli, omdat zijn foto’s de belangrijkste bron van inkomsten zijn. De foto’s van miniatuurmensen die over fruit klimmen werden populair op sites als Imgur en Reddit, waar veel mensen ze downloadden of deelden met vrienden.

Naar de rechter
In 2013 stuurde hij een Digital Millennium Copyright Act notice naar Imgur, waarin hij vroeg of de foto’s van de site afgehaald konden worden. Dat gebeurde niet, en dus sleepte hij Imgur in september 2014 voor de rechter. Daarna werden de foto’s snel verwijderd, al is er nog steeds een kans dat de site 10 miljoen dollar aan boetes moet betalen.

Boffoli-Piratebay

Oeps
Probleem opgelost zou je denken, maar het internet zou het internet niet zijn als dit verhaal nog een naar staartje kreeg voor Boffoli. Toen Redditgebruikers lucht kregen van de rechtszaak, duurde het niet lang voordat het volledige portfolio van de fotograaf met duizenden foto’s (inclusief de Big Appetites serie) op The Pirate Bay kwam te staan. Volgens de kwade internetters zou Boffoli een typische ‘copyright-troll’ zijn, die een slaatje probeert te slaan uit het aanklagen van websites.

Boffoli zegt tegen BusinessInsider niet het gevoel te hebben dat hij gestraft wordt. “Ik ben inmiddels beroemd genoeg.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).