Dit heeft Apple ook met de iOS 12 update aangepakt

Auteur: , Geen reacties
Apple

Niet alleen het laadprobleem behoort tot de verleden tijd.

Naast opvallende verbetering, zijn er met updates ook altijd wijzigingen die onder de kap hebben plaatsgevonden. Dat is met de nieuwste iOS update van Apple, versie 12.0.1, niet anders.

Er zat namelijk een kwetsbaarheid gebakken in iOS 12. In de destijds nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem was het mogelijk om via QuickLook en VoiceOver het vergrendelscherm van iOS te omzeilen. De kwetsbaarheid werd via een YouTube-video aan het licht gebracht.

Het is niet de eerste keer dat ‘hackers’ toegang kunnen krijgen tot een iOS-apparaat door slimme trucjes toe te passen. Het is vaker voorgekomen dat bij de release van een nieuwe versie van iOS er slimme koppen waren die aan de hand van bugs de beveiliging wisten te omzeilen. Helaas voor Apple kwam dit kwaaltje met iOS 12 weer voor.

Dat euvel is nu verholpen met iOS 12.0.1. Ook voor mensen die iOS al hadden, maar geen iPhone XS of XS Max hebben, is het aan te raden om de nieuwe update binnen te halen. Natuurlijk onder voorbehoud. Je weet nooit wat men weer gaat aantreffen in versie 12.0.1..Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).