Dit high-tech fietspedaal beschermt je tegen diefstal

Smart-Pedal
Tot nu focussen gadgets voor onze fietsen zich vooral op het stuur, de lampen en het zadel, maar vergeten we de pedalen niet? Connected Cycle stopt je trappers vol met technologische snufjes.

De Smart Pedals van het Franse bedrijf Connected Cycle hebben ingebouwde bewegingssensoren en een GPS-tracker zodat je niet alleen achteraf kunt zien waar je allemaal heen gefietst bent, maar je ook direct weet wanneer er iemand met je tweewieler vandoor gaat.

Via een bijbehorende app krijg je een melding als je fiets beweegt, en kun je tijdens het fietsen zelf zien hoe hard je rijdt, en hoe lang je al onderweg bent.

Cycle-Pedals

Meer dan anti-diefstal
Deze anti-diefstal techniek kan natuurlijk ook prima gebruikt worden als een fitness-tracker, zodat je na een workout op de fiets kunt zien of er al verbetering in je tijd en tempo zit en hoeveel calorieën je verbrandt hebt. Ook handig: de pedalen hoeven nooit opgeladen worden, omdat ze hun energie halen uit de energie die jij opwekt door te trappen.

Het Franse bedrijf wil de slimme pedalen in de loop van 2015 lanceren. Een prijs is nog niet bekend. Kijk voor meer informatie op de website van Connected Cycle.

Smart-Pedals

Nog geen reacties

  1. Ik bedenk me net hoe rot het zou trappen als dat ding ook nog op slot gaat als hij gestolen wordt. Ga eens snel versie 2.0 uitbrengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *