Dit hoesje is als een kussen voor je smartphone

Dit hoesje is als een kussen voor je smartphone
Nooit meer een kapot toestel.

Een hoesje voor je smartphone is bijna een must. Althans, mensen die geen case gebruiken zie je eigenlijk zelden. Best jammer, want het ontwerp van de smartphone gaat hierdoor verloren. Wie onhandig is en glibberige handen heeft moet dit hoesje eens checken.

Het is het werk van Philip Frenzel, een engineer aan de Aalen Universiteit in Duitsland. Met dit idee won hij een award voor de German Society for Mechatronics. Qua uiterlijk heeft zijn case de looks van een standaard hoesje. Echter, als de smartphone uit je handen valt activeert er een mechanisme. Er komen vier flappen tevoorschijn die de landing van een smartphone aanzienlijk verzachten.

Op deze manier is het bijna onmogelijk om (flinke) schade op te lopen. Je kunt het vergelijken met de activatie van een kussen of een airbag. Het hele idee is nu nog een concept, maar door middel van crowdfunding zou het hoesje wellicht in de winkel kunnen belanden. Het idee jatten is er niet meer bij. Frenzel was zo slim om zijn plannen vast te leggen met een patent. (via TechCrunch)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *