Dit horloge is op de maan geweest [veiling]


Vergeet Smartwatches, Apple Watches en andere schermpjes die je om je arm kunt hangen. Je wilt mechanische techniek. En het liefst legendarische techniek, die op de maan is geweest bijvoorbeeld.

Een horloge dat op de Maan is geweest, is het ultieme stuk techniek. Zeker ook als het een speciale versie is. De Zwitsers van Omega verkondigen immers altijd dat zij de enigen zijn die een klok op de Maan hebben gehad. Maar dat blijkt helemaal niet compleet waar te zijn.

Astronaut David Scott die met de Apollo 15-missie naar de Maan is geweest had naast zijn Omega Speedmaster ook zijn privéklokkie aan boord meegenomen. Gewoon, voor het geval dat.

Dus, je verwacht dit niet, gaat de Omega stuk tijdens harde en zware werkzaamheden op de Maan. Het glaasje (hesalite crystal) was eruit, waarschijnlijk door het verschil in luchtdruk. Tijdens de volgende 4 uur, 49 minuten en 50 seconden dat Scott op de maan werkte heeft hij dus zijn Bulova Chronograph gedragen.

Precies die Bulova is nu te koop via een internetveiling. Uiteraard zit er een certificaat bij en een brief van David Scott dat hij de klok echt om heeft gehad.

Hoewel het bieden al bij $50.000 begint, verwachten de veilingmeesters dat hij tussen de $750.000 en $1.000.000 gaat opleveren. Even sparen dus, want de meeste Apollo-spulletjes leveren nogal veel op.

[gv data=”GHzHSDCcesE”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *