Dit ijs verandert van kleur terwijl je likt

ijs
Een verdomd technische ijsboer heeft een ijsje gecreëerd dat van kleur verandert terwijl je het opeet. Hoe hij het doet zegt hij niet, maar het ziet er wel spectaculair uit.

Manuel Linares, bedenker van dit wonderijsje, belooft dat het ijs louter uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Het geheime ingrediënt dat de kleurtransformatie mogelijk maakt heeft hij Xamaléon genoemd. Linares stelde het ijsje samen voor zijn masterproef. Hij beweert dat ieder eten kan veranderen van kleur, omdat de kleur van een product nauw samenhangt met temperatuur en oxidatie.

Experimenteren
Je lepelt een Xameléon-ijsje niet zomaar uit een bak. Het basis-ijs is namelijk babyblauw van kleur, daarna wordt er een mix overheen gespoten dat voor een donkerpaarse tint zorgt. Als je na 15 seconden begint likken, zie je het ijs steeds van kleur veranderen. Als het aan Linares ligt gebeuren er in de toekomst nog meer spectaculaire dingen met onze koude tussendoortjes. Op dit moment experimenteert hij met ijs dat reageert op ultraviolet licht dat in clubs gebruikt kan worden, en op ijs dat uit zichzelf van wit naar roze verkleurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *