Dit is alles wat we weten over de OnePlus 7

Mooi dingetje hoor
Alle gelekte, bevestigde en gespeculeerde informatie over de OnePlus 7 op een rijtje.

Als OnePlus-fan heb je een luxe die de meeste andere smartphone-liefhebbers niet hebben en dat is dat je ieder jaar kan uitkijken naar 1 nieuw, solide vlaggenschip-model. Geen Lite, geen mini, geen extra crispy, maar een volledige OnePlus of een T-model van die volledige OnePlus. Ook dit jaar is het zover, ditmaal in de vorm van de gloednieuwe OnePlus 7. Dit is alles wat we weten over het aankomende toestel.

Het eerste wat je zal opvallen als je een OnePlus 7 ziet (render), is het gebrek aan een notch. OnePlus gaat voor het eerst voor een uitschuifbare camera en gooit dus een eventuele notch overboord. Dat zal de screen-body-ratio flink omhoog krikken en we kijken waarschijnlijk ook naar een 6.5-inch display met een beeldverhouding van 19:9.

Overigens zal het niet heel verrassend zijn als OnePlus nu ook eindelijk voor de triple-camera-set-up gaat (al een soort van bevestigd met deze lek). De resolutie van die camera’s zou zeer solide zijn; 48, 20 en 5 megapixel voor de achtercamera, met 16 MP voor de selfie-camera.

Wat betreft specs gaat de voormalige flagship killer ongetwijfeld ook weer behoorlijk veel met zich meebrengen. De OnePlus 7 zal naar alle waarschijnlijkheid worden uitgerust met een Snapdragon 855. Over de opslagruimte is weinig bekend, al kunnen we op basis van de OnePlus 6T wel stellen dat het waarschijnlijk op z’n minst 128GB zal zijn. Mocht er (wederom) geen uitbreidbaar geheugen geleverd worden, dan mogen we in elk geval een top-end model met 512GB verwachten, misschien zelfs eentje met een terabyte?

De hoeveelheid RAM die de OnePlus 7 gaat krijgen is hoe dan ook tenminste 6GB, met een top-model dat waarschijnlijk 12GB gaat bevatten. Over de batterij wordt nog gespeculeerd, maar met zo’n groot scherm en in vergelijking met de OnePlus 6T kijken we waarschijnlijk naar tenminste 4000mAh.

Hoe zit het met andere snufjes? Als je de naam flagship killer wilt terugverdienen zul je immers met een hoop extra’s moeten komen. De OnePlus 7 zal een in-display vingerafdrukscanner krijgen en als het Chinese merk echt voor die wow-factor wil gaan, dan gebruiken ze de ultrasonische scanner van Qualcomm, eerder gezien in de Galaxy S10-reeks.

En draadloos opladen, wordt dat een ding? Volgens CNET heeft OnePlus-CEO Pete Lau het zelf bevestigd: nee. Helaas zal de OnePlus 7 geen draadloos opladen krijgen, al mag gezegd worden dan OnePlus met hun 20W Dash Charging een van de snelste oplaadsystemen op de markt heeft. Wellicht dat het 30W Warp Charging van de OnePlus 6T McLaren Edition zelfs standaard wordt. Kortom, persoonlijk zou ik altijd voor supersnel met draad laden dan traag draadloos.

Dat alles komt uiteindelijk samen tot het belangrijkste aspect van een dergelijk toestel: de prijs. Hoewel we nog geen concrete prijs hebben, schatten meerdere media de goedkoopste OnePlus 7 in op zo’n $569,-. Dat is ongeveer gelijk aan de OnePlus 6T en als het Chinese merk alle benodigde snufjes in het toestel weet te verwerken voor die prijs, dan zie ik de toekomst zonnig in voor de nieuwste OnePlus.

Foto @OnLeaks/Price Baba

Eén reactie

  1. @yannickspinner: misschien is het zo niet bedoeld, maar “de OnePlus 7 zal een in-display vingerafdrukscanner krijgen”, doet uitschijnen dat het huidig model ( de 6T ) geen vingerafdrukscanner in het scherm heeft, wat dus wél zo is natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *