Dit is bevestigd voor het Apple event

Apple
Weet je nog dat we zeiden: dit zie je waarschijnlijk op 21 maart? Gisteren, zeg maar? Nu weten we wat je écht gaat zien op 21 maart. Met een hele trits aan details, dus ga er lekker voor zitten op deze vrijdagavond.

Namelijk, verrassing verrassing, vrijwel hetzelfde als we voorspeld hadden voor 21 maart. Alleen, nu is het bevestigd. En er zijn ook nog wel wat kleinere verrassingen. Heel wat eigenlijk.

iPhone SE – design

Die telefoon komt er, hij krijgt een 4 inch-scherm, en gaat officieel ‘iPhone SE’ heten – geen 5se. Het is qua design exact hetzelfde ding als de 5s, op twee aspecten na: de kleuren en de randen.

De 5s was er oorspronkelijk in space gray, zilver, en goud. Later ging goud zelfs uit de line-up. Voor de SE komt goud terug en is ook roségoud beschikbaar. Wat de randen betreft: die zijn wat meer afgerond, gladder, en hebben een iets mattere kleur. En that’s it. Yep, we weten het, weinig nieuws. Maar nu zijn het zekerheidjes waar we het hier over hebben – geen geruchten.

iPhone SE – de binnenkant

Hey, hier wordt het toch nog interessant. De SE krijgt een NFC-chip voor Apple Pay, net als de 6 en 6s. Dan zitten er ook nog de nieuwe A9 en M9-chips inside (de 5s moest het met A7 en M7 doen). Verder is er always-on support voor Siri, met dank aan deze chips.

Live Photos wordt ondersteund, maar het display kan, anders dan bij de 6s, niet als flitser dienen. Wat voor camera het ding krijgt is nog even afwachten. Naar verluidt zou Apple zowel een 8 als een 12MP-camera hebben getest in het toestel. De 16 GB-versie zou in de VS 450 dollar gaan doen, de 32GB 500.

iPad Pro Mini

Die naam is niet officieel, trouwens. Deze 9,7 inch iPad Pro krijgt een iPad Air-design, maar Pro features. Dat zou je een goed beeld moeten krijgen van hetgeen je krijgt voor je… geld. De prijs is nog niet bekend, maar zou dichter bij een iPad Air 2 liggen dan bij een Pro, dus dat is wel lekker. Ook hier twee varianten, een 32 en 128 GB-versie. Een 12 MP-camera, filmen in 4K, space gray, zilver of gouden kleuren (geen roségoud helaas), full support voor Apple Pencil.

Apple Watch-bandjes

De Apple Watch 2 zien we pas in september, zoals we eerder meldden, maar je huidige Apple Watch kun je alvast voorzien van nieuwe bandjes. Nou ja, vanaf een datum ergens na de 21e dan. Een Space Black-versie van het Milanese Loop-bandje? Nylon-bandjes in de zogenaamde ‘Nato’-stijl? Een bandje van Hermès? Als leuke bandjes voor je smartwatch echt jouw ding zijn, dan heeft Apparata je net heel erg blij gemaakt met dit nieuws. Of niet dan?

iOS 9.3, updates voor Watch OS, TV OS, iTunes

Komt er allemaal aan. Over 9.3 hebben we eerder bericht. Veel nieuws valt hier niet te melden. iTunes zou een design-make-over krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *