Dit is de $1 miljoen iPhone-scam van twee studenten

Slim of roekeloos
Slimme scam? Ja, maar tevergeefs.

Tech-bedrijven zijn doorgaans relatief coulant als het gaat om het vervangen of repareren van hun producten. Twee Chinese studenten maakten daar in de Verenigde Staten daarentegen goed misbruik van en wisselen hun studententijd bijna direct in voor een enkeltje gevangenis.

Twee Engineer-studenten uit China dachten Apple te slim af te zijn tijdens hun studententijd in Oregon, Verenigde Staten. De twee smokkelden illegale (namaak) iPhones vanuit China de Verenigde Staten in, waarna ze de neppe iPhones naar Apple stuurden om ze te laten maken of te laten vervangen. Volgens de jongens zouden de telefoons niet meer aan gaan, wat binnen het garantie-beleid van Apple valt.

Eenmaal in bezit van zo’n échte iPhone werden de toestellen terug naar China gestuurd waar ze vervolgens weer voor een flinke winst werden verkocht. De winst werd naar de moeder van een van de jongens overgemaakt, waarna zij het geld weer stortte op een Amerikaanse rekening van een van de studenten.

Sinds 2017 werden er 3.069 garantieclaims door de jongens ingediend, waarbij er 1.493 door Apple werden goedgekeurd. Naar verluidt kostte dit Apple zo’n $895.800 aan vervangen onderdelen. Hoeveel de jongens er precies aan overhielden is niet bekend, maar een gevangenisstraf zal zeer waarschijnlijk de grote hoeveelheid inkomsten overstijgen. Of de jongens werden gepakt omdat Apple recentelijk reparatiefraude met een slim trucje aanpakte, is niet bekend.

De tech-industrie is de laatste tijd een zeer populair doelwit van dergelijke praktijken. Niet alleen worden cryptocurrency overal gejat en zijn er zelfs hele syndicaten voor het oplichten van tech-bedrijven, ook individuen kunnen behoorlijke schade aanrichten. Wat dacht je van deze briljante knaap, die meer dan $120 miljoen van Facebook en Google wist te ontfutselen?

Eén reactie

  1. Het nieuws is dus dat bij de Apple garantie service men 50% van deze valse modellen niet eens herkende.

    En dat er voor 600 USD GEMIDDELD aan vervangen onderdelen op zo’n ding zitten is natuurlijk ook bullshit. Misschien dat dat de vraagprijs is; maar het is niet wat het Apple kostte (zoals in de text staat).

    En om zoiets via de bank van je moeder te laten lopen? Stom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *