Dit is de best verkochte smartwatch van het moment

Apple Watch
Het bekende merk uit Cupertino strijkt opnieuw met de eer.

De Apple Watch is op dit moment de meest dominerende smartwatch op de markt. Het is misschien niet de beste wearable, maar het apparaat verkoopt wel goed. Nieuwe cijfers over mei, juni en juli 2016 van Kantar Worldpanel tonen dat de smartwatch van Apple het best verkochte apparaat in deze periode was.

In de Verenigde Staten had de Apple Watch een marktaandeel vaan 33,5 procent en in Europa betreft dit 31,8 procent. Van alle wearable verkopen in de VS heeft de smartwatch in het algemeen een puike 47 procent in handen.

De cijfers tonen ook andere interessante feiten. Zo zijn Amerikanen veel meer fan van wearables dan wij Europeanen. 15,2 procent van de Amerikanen gebruikt een fitness band, terwijl dit aantal in Europa op 8,1 procent ligt. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië zijn in Europa de markten waar de meeste wearables worden verkocht.

Tijdens het Apple-event dat op 7 september plaatsvond, toonde Apple de nieuwe Watch Series 2. De smartwatch is waterdicht en beschikt over GPS. Meer informatie over deze nieuwe wearable lees je HIER. Andere merken die onlangs nieuwe smartwatches toonden is Samsung met de Gear S3 en Asus met de ZenWatch 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *