Dit is de beste en veiligste kogelwerende muur ooit [video]

kogelwerende-muur
Deze muur absorbeert kogels zodat ze er niet doorheen komen, en voorkomt ook dat ze er vanaf ketsen en per ongeluk een ander doel raken. Hoe werkt het precies?

De Soft Armour System van Saab ziet er op het eerste gezicht uit als een normale muur, maar wordt pas bijzonder als we gaan kijken wat er aan de binnenkant zit. De ruimte tussen de voor- en achterkant is namelijk gevuld met speciale harde keramische ballen, deze voorkomen dat kogels de muur volledig penetreren, zonder de kogels af te laten ketsen, wat gevaarlijke situaties voorkomt.

Even bijvullen
De techniek kan gemakkelijk aangebracht worden, en kan zelfs in bestaande gebouwen ingebouwd worden. Volgens de makers maakt zelfs speciale armor piercing-munitie geen kans, terwijl deze kogels normaliter gemaakt zijn om extra bescherming te doorboren. Daarnaast is de kogelmuur goedkoper dan veel alternatieven, en is het herbruikbaar. Bovendien kun je zelf bepalen hoe groot het oppervlakte moet worden dat de kogelmuur beschermt. Het enige wat vroeg of laat moet gebeuren, is de balletjes bijvullen na een aanval.

In onderstaande video kun je zien hoe er op zeer kleine afstand 500 kogels in de muur geknald worden, met een indrukwekkend resultaat.

[gv data=”OuQOmOBayBA”][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *