Dit is de complete releaselijst voor o.a. Marvel, Disney en Star Wars tot 2027

disney-complete-releaselijst-2027
Je weet nu al wanneer je tot 2027 popcorn op jouw boodschappenlijstje moet zetten.

Met het kassucces van Avengers: Endgame en de aankomende release van Spiderman: Far from Home in juli is er een einde gekomen aan een tijdperk. Marvel verbindt de diverse superheldenfilms namelijk aan een virtueel tijdperk. Beide genoemde films behoorden tot de ‘infinity saga’, die begon met ‘Iron Man’ in 2018. Gelukkig is het einde der tijden nog niet nabij, want Marvel heeft de releases voor het nieuwe tijdperk aangekondigd. De naam voor het tijdperk is nog niet bekend. Wel weten we dat er, mede door de overname door het Disney concern veel moois aankomt. Zo kun je je schrap zetten voor die Star Wars films, Avatar sequels, Pixar films en maar liefst 8 Marvel films. Wij zetten op een rijtje wat we weten.

Over de titels en de meespelende actiehelden is nog niets bekend. Wel maakte Marvel bekend dat er in ruim 2 jaar liefst 8 nieuwe superheldenfilms aankomen. Je kunt de release-data alvast in jouw agenda noteren: 1 mei en 6 november 2020, 12 februari, 7 mei en 5 november 2021 en 18 februari, 6 mei en 29 juli 2022.
Uit eerdere geruchten is al wel bekend dat er gewerkt wordt aan een Black Widow prequel, een film met Shang-Chi, een Eternals film en sequels van Doctor Strange, Black Panther en Guardians of the Galaxy.

In het veelbelovende release schema maakte Disney ook bekend dat zij vanaf 2022 om het jaar in het weekend voor kerst een nieuwe Star Wars film in première willen laten gaan. Als je meer van de prachtige animaties zoals The Lion King houdt zit je ook goed, want er zijn er tot eind 2022 liefst 8 gepland. Maleficent: Mistress of Evil komt op 10 november 2019 uit. Mulan staat gepland voor 27 maart 2020. Ook Cruella met haar 101 Dalmatiërs is terug vanaf 23 december 2020.

De liefhebbers van Pixar-studio producties komen ook aan hun trekken. In 2020 zijn zij 2 keer aan de beurt, in 2021 1 keer en in 2022 weer twee maal. Titels van de films zijn nog niet bekend.

Een andere bekende is de onverschrokken Indiana Jones. Steven Spielberg en Harrison Ford zijn waarschijnlijk al druk bezig want Indiana Jones 5 staat officieel op de kalender voor 9 juli 2021.

Als je echt ver vooruit wilt plannen kun je jouw hart ophalen, want de laatste film op dit overzicht is gepland voor december 2027, wanneer er een volgend Avengers deel aankomt. Uiteraard kan er nog veel veranderen, maar het is verbluffend hoeveel moois we als filmfans kunnen verwachten. Dat worden weer veel mooie streamingavondjes.

Het hele schema kun je hier nalezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *