Dit is de consumenten-versie van de Oculus Rift

Dit is de consumenten-versie van de Oculus RiftEindelijk is ‘ie daar: de definitieve versie van de Oculus Rift. Het bedrijf onthulde vanavond de consumentenversie van de virtual reality-bril, die begin volgend jaar in de verkoop gaat.

De bril is tot nu toe alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar vanaf volgend jaar kan iedereen er een aanschaffen. De Oculus Rift beschikt over twee OLED-schermen met twee lenzen, die je kunt afstellen op de positie van je ogen. Volgens het bedrijf moet het straks voelen alsof je een normale bril opzet.

Daarnaast beschikt de bril over een ingebouwde koptelefoon, zodat de beleving nog echter aanvoelt. Ook is het voor mensen met een normale bril straks mogelijk om deze op te houden. Gamers kunnen Oculus gebruiken om Xbox One-games naar de bril te streamen en deze vervolgens te besturen met de meegeleverde Xbox One-controller.

Gamers kunnen in ieder geval hun geluk niet op met het bedrijf. Oculus is namelijk van plan om zo’n 10 miljoen dollar te investeren in virtual reality-games.

[gv data=”etv_IxVh7cc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *