Dit is de echte Siri

Yoehoe!
De stem van deze Apple-oma is bekend bij miljoenen iPhone gebruikers.

Apple wil (en zal) het niet officieel bevestigen, maar Susan Bennett zegt dat ze Siri is. Professionals die haar stem kennen zijn het allemaal eens, tevens is er een audio-forensisch expert met 30 jaar ervaring die beide stemmen bestudeerd heeft. Hij zegt dat hij voor “100%” zeker weet dat de twee hetzelfde zijn, zo schrijft CNN.

Siri is een personal assistant-toepassing voor iOS, het werd in 2011 officieel gepresenteerd bij de iPhone 4S introductie. Bennett zegt dat haar stem in 2005 werd opgenomen namens ScanSoft, een softwarebedrijf dat destijds bezig was met een geheim project. In iOS 7 is de user-interface van Siri aangepast, tevens zijn er nieuwe functies toegevoegd en is de stem/klank wat verfijnd. Ook zijn er nu een aantal nieuwe stemmen. Meer Siri? Check onze 10 antwoorden die je niet zag aankomen.

[gv data=”T6boqUfzUD8″][/gv]

In ander Siri-gerelateerd nieuws: Apple heeft Cue overgenomen. Cue is maker van de gelijknamige persoonlijke assistent voor de iPhone. De overnameprijs zou tussen de 35 en 60 miljoen dollar liggen. Cue is een mix van het Berichtencentrum in iOS 7, Google Now en Siri. Aan de hand van je sociale netwerk, afspraken in de agenda en contacten kan er een soort dagschema gemaakt worden. Mocht je de app willen testen dan heb je pech, Apple heeft de Cue-app inmiddels verwijderd uit de App Store.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *