Dit is de eerste smartwatch waar je echt iets aan hebt

sowatch gezondheid smartwatch
Vergeet al die hippe horloges, SOWATCH is tenminste nuttig.

Recentelijk schreven we nog een artikel waarom fitness trackers niet werken. De SOWATCH lijkt daar verandering in te brengen. Niet zozeer omdat de smartwatch je meer gaat helpen met sporten, maar wel omdat het horloge veel kan doen voor je gezondheid. De SOWATCH meet namelijk veel van je cardiovasculaire gezondheid, je bloeddruk en vele andere data over je gezondheid.

Het slimme gezondheidshorloge kan onder andere je lichaamstemperatuur en bloeddruk meten, maar bijvoorbeeld ook de hoeveelheid hemoglobine in je bloed. Daarnaast registreert het horloge uiteraard constant je hartslag en gebruikt daarbij een accelerometer om afwijkingen te detecteren. Ook houdt de SOWATCH bijvoorbeeld de ovulatiecyclus van een vrouw bij. Uiteraard wordt al deze data samengenomen om sportschema’s te maken waarmee je wordt uitgedaagd, maar de gezondheid niet in gevaar is en blessures en overtrainen voorkomen worden.

Wanneer er bijzonder afwijkende dingen gemeten worden, geeft de SOWATCH hier gelijk een melding van aan bijvoorbeeld je dokter of een familielid. Een groot voordeel is verder dat het horloge maar liefst 10 dagen mee zou gaan zonder op te laten, ieder geval dat beweren de makers. De smartwatch is daarnaast ook waterdicht en resistent tegen extreem weer.

De SOWATCH is momenteel nog een Kickstarter-campagne. En daar doet de smartwatch het goed. Met 250.000 dollar is het streefbedrag van 100.000 dollar ruimschoots overtroffen. Met nog 19 dagen te gaan wordt dat mogelijk alleen nog maar meer. Inmiddels hebben ruim 2.000 mensen de SOWATCH financieel gesteund. Momenteel is het horloge via de Kickstarter-campagne te koop voor maar 99 dollar. De uiteindelijke adviesprijs komt een stuk hoger te liggen: 230 dollar. Naar verwachting verschijnt de SOWATCH in maart 2017 in de winkels.

[gv data=”zOFfxW84aKg”][/gv]

3 reacties

 1. Ja, op Kickstarter is alles de toekomst en alles lost de problemen op !
  Niks mis met goede intenties maar er zijn meer fails dan wat anders als je goed rondkijkt en dat verklaart ook waarom bepaalde zaken nu zijn zoals ze zijn:

  NIETS is zo makkelijk als dat het lijkt !

  Bloeddruk meten ? Vrijwel alle device zonder dedicated hartslagband meten niet of niet nauwkeurig de hartslag, en dan heb je het maar over iets simpels.
  Laat staan een nauwkeurige bloeddruk en andere complexere zaken.

  Het is een horloge en moet dus alles vanaf de pols doen, nou ik kan je nu al voorspellen dat het NIET zo geweldig gaat werken als hun doen vermoeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *