Dit is de eerste autofabrikant met Shazam-integratie

Dit is de eerste autofabrikant met Shazam-integratie
Liedjes herkennen in de auto. Ideaal!

Tijdens het autorijden let je op de weg en ben je, als het goed is, niet met andere dingen bezig. Luisterend naar de radio kan er een leuk nummer voorbijkomen. Zul je net zien dat je hebt gemist wélk nummer dat nu precies was. Je kunt tijdens het rijden je smartphone pakken en Shazam raadplegen, maar dit is onveilig en illegaal. SEAT komt met een oplossing.

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft de Spaanse autobouwer bekendgemaakt dat ze het eerste automerk zijn met Shazam-integratie. SEAT-rijders kunnen vanaf april via de SEAT DriveApp de applicatie raadplegen. Uiteraard moet je wel een moderne SEAT rijden. Eentje die komt met Android Auto. Daarnaast is een actieve internetverbinding een vereiste.

Terwijl jij je ogen op de weg hebt, is Shazam op de achtergrond actief. Tracks die op de radio worden gedraaid, worden (meestal) door Shazam opgepikt en opgeslagen in de app. Wanneer je de auto parkeert en de app raadpleegt, kun je het desbetreffende liedje terugvinden.

2 reacties

  1. Handig, maar de meeste DJ’s zeggen welke nummers ze draaien en bovendien luister ik zelf altijd playlists met zelf geselecteerde muziek. Op zich nuttig dus, maar voor die ene keer uit duizenden niet iets om supertrots om te zijn vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *