Dit is de eerste foto van de Samsung Gear S2

Samsung Gear 2
Dennis Miloseski zette bovenstaande foto van Samsung’s toekomstige wearable op zijn Instagram-account. Het is de zoveelste teaser afgelopen week: is de onthulling nabij en komt er dan eindelijke echte concurrentie voor de Apple Watch?

Miloseski is vice-president van Samsung design Amerika en hoofd van Samsung Mobiel. Volgens de Instagram-post maakt hij een ’testdrive’ met de Gear S2:

Samsung Gear S2

De Gear S2 zal mede worden bediend door te draaien aan de ring om de wijzerplaat. Het zal de eerste wearable worden met een Samsung Exynos processor (om precies te zijn: een 1.2 GHz Samsung Exynos 3472). Met 768 MB heeft hij het grootste RAM-geheugen van zijn soortgenoten. Het apparaat heeft zijn eigen 3G-connectie en is dus niet afhankelijk van een tweede device om met internet te verbinden. De display is een rond super-AMOLED scherm met een resolutie van 360 x 360 pixels. Volgens de laatste geruchten is hij ook voorzien van een nano simkaartslot.

Een nadeeltje: vreemd genoeg draait de S2 niet op Android, maar heeft het Tizen als OS, waardoor deze smartwatch mogelijk slechts over een beperkt aantal apps kan beschikken. Daar kan wel verandering inkomen nu Tizen bekend heeft gemaakt met zijn eigen smartphone te komen.

Bij de lancering zal hij rond de 399 euro gaan kosten, wat hem vergelijkbaar maakt met de Apple Watch. Vorige week plaatste het bedrijf al onderstaande teaser-video.

UPDATE: het is officieel, alle info vind je HIER!

[gv data=”nwn8qMaNoJk”][/gv]

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *