Dit is de eerste Huawei met pop-up camera

Dit is de eerste Huawei met pop-up camera
Is pop-up de nieuwste hype?

OPPO heeft met de Reno-serie een smartphone in huis met een pop-up camera en ook OnePlus zal met de OnePlus 7 Pro een smartphone introduceren met deze technologie. Het is voor techfabrikanten voorlopig de enige creatieve manier om een geheel scherm te garanderen zonder inkepingen, terwijl er nog wel goede selfies genomen kunnen worden.

De kans is dus groot dat de pop-up technologie here to stay is. Het lijkt in elk geval dé trend van 2019 te worden. Waar Huawei met de P30 (Pro) nog koos voor een inkeping, gaat ook dit Chinese merk overstag, zo blijkt. De nieuwe mid-ranger P Smart Z krijgt zo’n pop-up camera. Specs van de selfiecamera zijn niet bekend, maar de camera op de achterkant is een 16-megapixel unit.

Deze nieuwe 6.59-inch (2340 x 1080) smartphone heeft dunne bezels in combinatie met een groot display. De Huawei werd via de Italiaanse site van het merk gepresenteerd en de Chinezen richten zich dan ook op Zuid-Europese landen met dit toestel. Het is dus nog maar de vraag of de P Smart Z ook naar Nederland gaat komen.

Het toestel beschikt over een HiSilicon Kirin 710 processor, 4 GB RAM geheugen en 64 GB opslag. De Huawei P Smart Z kost 280 euro.

Lees ook: Zoveel mensen gebruiken dagelijks een Huawei-smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *