Dit is de eerste smartphone met een 360-gradencamera

Protruly Darling VR
Laat die gekke en onhandige oplossingen van Samsung en LG voortaan maar achterwege.

Of het ooit een groot succes wordt, is nog maar de vraag. Maar er komen steeds meer 360-graden camera’s op de markt in allerlei soorten en maten. Wanneer je er een professional mee aan de slag laat gaan, kan het nog best mooie beelden opleveren. Maar om nu zelf met zo’n ietwat lomp apparaatje rond te lopen, zien wij niet zo zitten.

Het Chinese Protruly speelt daar handig op in door een 360-gradencamera in hun smartphone, de Darling VR, te stoppen. Daarmee heeft het bedrijf dan ook meteen een primeur te pakken: het is de eerste smartphone ooit met een ingebouwde 360-gradencamera. Het toestel schiet deze beelden dankzij twee groothoeklenzen die aan de voor- en achterkant zijn gepositioneerd.

Of de smartphone met zijn uitstekende lenzen lekker in je broekzak zit, valt te betwijfelen. Ook is het onwaarschijnlijk dat de Protruly Darling VR ooit te verkrijgen is op de Europese markt. Mocht je er alsnog van overtuigd zijn dat dit jouw nieuwe smartphone moet worden, dan ben je omgerekend al gauw zo’n 550 euro kwijt.

Alhoewel de uitwerking niet perfect is te noemen, lijkt de basis voor een smartphone met ingebouwde 360-gradencamera in ieder geval gelegd. Het zal ons benieuwen wanneer we Apple of Samsung weer op zoiets origineels mogen betrappen.

[gv data=”UVT9H6OCt9o”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *