Dit is de eerste smartphone van Kodak

Kodak IM5
Bij Kodak denk je waarschijnlijk in de eerste plaats aan fotografie – en niet eens digitale. Toch is er nu de IM 5, Kodak’s eerste smartphone, die ook in Nederland te koop is.

In de V.S. is Kodak synoniem met fotografie – iedereen kent de term ‘Kodak-moment’ voor iets dat absoluut vastgelegd of onthouden moet worden. In het digitale tijdperk kon het bedrijf echter niet goed meekomen: eind vorige eeuw waren ze wel nog de tweede speler in de fotografie, maar werd er 60 dollar verlies gemaakt op elke verkochte camera. Kodak vroeg faillissement aan en moest volledig reorganiseren. Om aan geld te komen werden een slordige half miljoen patenten verkocht aan de nieuwe heersers in de digitale tijd, te weten Google, Samsung en Apple. Het bedrijf is nog geen anderhalf jaar uit de ellende.

En nu is er dus de IM5. Voor slechts 280 euro heb je er een in je bezit. De volgende specificaties zijn bekend: hij draait op Android 4.4, heeft een 5 inch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels, en een 13-megapixel camera. De geheugenopslag kun je uitbreiden met Mirco-SD’s.

[gv data=”qpnE9NYOm_g”][/gv]

Eén reactie

  1. Kansloos toestel. Geen 4G support, slechts 1Gb ram geheugen en een MediaTek processor van twee generaties terug. Er zijn legio toestellen te vinden die gelijkwaardig of beter zijn en de helft kosten van de belachelijke € 280,- En dan hoef je daar niet eens voor naar een Chinese webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *