Dit is de Google Pixel 3 XL

Auteur: , 11 Reacties
De gelekte beelden geven een hoop prijs over Google's vlaggenschip

Glazen achterkant, enkele camera, notch en nog veel meer.

Een forum-gebruiker van XDA-Developers postte gisteren al een paar kiekjes, maar gaat nu all-in op de gelekte afbeeldingen van de aankomende Google Pixel 3 XL. De foto’s (onder andere van het boot-scherm) onthullen een hoop informatie over de aankomende grote broer van de Google Pixel 3. Dit is wat we tot dusver weten.

De Pixel 3 XL krijgt een achterkant van glas. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een beetje plastic-achtig of metaal, maar op basis van de reflecties kun je concluderen dat het om een glazen achterkant gaat, waarbij de onderkant mat is en de bovenkant doorzichtig.

Nu, een breekbaar toestel dat zowel aan de voorkant als achterkant in scherven kan eindigen is niet altijd gewenst bij smartphone-gebruikers, maar het maakt wel een toffe feature mogelijk: draadloos opladen. Of deze feature naar Google’s smartphone komt is nog niet duidelijk, zeker nadat OnePlus ook een glazen achterkant kreeg, zonder de feature te ondersteunen. Dat werd in de reviews zeker aangekaart.

Verder krijgt het toestel wederom een enkele camera aan de achterkant, een vingerafdrukscanner – wederom – aan de achterkant en helaas krijgt de Pixel 3 XL ook geen headphone jack. Aan de voorkant blijkt een speaker onder het scherm geplaatst te zijn en zoals vele toestellen van deze ‘generatie’ krijgt ook Google vlaggenschip een notch in het scherm.

Tot slot blijkt uit de boot-informatie dat de Pixel 3 XL uitgerust wordt met 4GB RAM en standaard 128GB opslagruimte. Het toestel zal aangedreven worden door een solide Qualcomm Snapdragon 845.

Meer over Google’s smartphonetak lezen? In dit artikel lees je hoeveel de originele Pixel verkocht. Check hier hoe de Google Pixel 2 XL het doet in de beruchte marteltest. Tot slot vergeleken we in deze blinde vergelijking foto’s van de iPhone X, Pixel 2 XL en OnePlus 5T.

Foto’s @XDA/meraz900011 reacties

Weer een Android toestel met Kin en notch. Ze krijgen fullscreen (-notch) toch nog niet helemaal voor elkaar zo lijkt hèt.
@donstil: Ze krijgen het heus wel voor elkaar maar er hangt een prijskaartje aan en daar kiezen ze niet voor.
Het is idd krankzinnig om wel een notch te doen maar in combo met een kin, vrij zinloos.
Qua design heeft Google sowieso nooit wat voorgesteld met hun Nexus en Pixel line.
@donstil: in de meeste gevallen is het idd een notch met kin, wat idd heel lelijk is. Maar wel edge-to-edge (bezel loos. Want laten we eerlijk zijn; zo randloos is de iPhone X nou ook weer niet.
@donstil: Gewoon nieuwsgierig zonder gekheid; wat vind je van de Vivo Apex (Nex)?
@ffw88: mooi ding. Maar de popup camera lijkt me niets ( in eerste instantie )

Wat ik ook niet snap is het bezeltje aan de onderkant. Haal die dan ook weg zou ik zeggen. Wanneer je hem om zou draaien is het gewoon een doorgetrokken notch.

Fingerprint super ALS ie goed werkt maar ideaal is face id EN inscreen fingerprint naar mijn bescheiden mening.
Het blijft een grote grap. Samsung komt met prachtig randloos toestel met de S7 Edge. Alweer een tijdje terug. Maar pas wanneer Apple komt (met een veel mindere oplossing) loopt elke fabrikant er achteraan.

Ik gebruik zelf een iPhone. Fijn ding. Super responsive. Een 7. Het fijne is IOS. Ik ken het en het werkt perfect met mijn mac. Zou ik puur voor het uiterlijk gaan zou ik voor zo’n Samsung gaan.
@brutaalaapje: eeeh kijk eens goed naar de s7e en daarna naar de x … kleine hint … boven en onder.
@dgh74: de X is nergens randloos … Je hebt nog steeds een rand eromheen alhoewel je wel veel screen hebt.
het erge scherm heeft aan de zijkanten geen. Rand.
Enne dat al, jaren voordat de X uitkwam.

Als je gaat kijken naar screen to body ratio dan zie je pas echt wie het meeste scherm bied tov het gehele formaat en dan komt de X niet eens in de top 3.

Feiten ….
@turbobrick: en nu het moeilijkst

Nadenken

Waarom zou het zijn dat het edge concept niet door alle fabrikanten is nagemaakt zoals nu gebeurd met de x ? Omdat het zo fijn werkt ? Makkelijk vasthoud ? Niet kwetsbaar is ?? Heeft niets met patenten te maken hoor. Maar waar de meeste vraag naar is en het beste werkt.

MIJN ideaal : een x zonder notch met camera onder display ( schijnt al mogelijk te zijn maar heeft onwikkeling nodig ). Face id sensor onder scherm (nog niet mogelijk volgens mij ) en een fingerprint onder scherm voor de (zeldzame) gevallen dat face id niet werkt. En IOS op die telefoon.

Verder geen geneuzel met uitklapbare cameras .. vingerafdruk op achterkant of homeknop. En die “verschrikkelijke dikke rand” zal MIJ een worst zijn.
@dgh74: het edge concept is vaker gedaan maar is kostbaar en moeilijk te fabriceren.
Mind you dat Samsung Heer en meester is qua schermen dus het niet toepassen van een bepaald concept is een bewust keuze.
Je iPhone X scherm komt ook gewoon bij Samsung vandaan.

Iedereen heeft zo zijn voorkeur en het mooiste zou zijn helemaal geen sensoren die zichtbaar zijn maar wel alle functionaliteiten.

Het Notch verhaal wat je nu ziet is simpelweg een simpele en vooral betaalbare optie voor redelijk veel screen to body ratio.
Zoals je weet kwam Apple hier NIET mee als eerste alhoewel veel fanboys net doen alsof.
Essential was de pionier op dat vlak.
@turbobrick: “geen zichtbare sensoren zou het mooist zijn “ … nou dat was alles wat je had hoeven zeggen … de rest is weer jammerlijke frustratie.

De x in huidige vorm was kllar in april vorig jaar ( voordat productie begon ). Inmiddels zijn technieken weer anders en zullen er ongetwijfeld andere oplossingen zijn ( kleinere sensoren = kleinere notch bijvoorbeeld )

Maar laat verder maar ok … das beter

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).