Dit is de grootste groepsfoto van Nederland, op Pinkpop

Pinkpop 2015
Tijdens Pinkpop 2015 maakt de VPRO elke dag de grootste 360 graden festivalfoto ooit in Nederland. De eerste groepsfoto is vrijdag gemaakt tijdens het concert van George Ezra, waarop alle 55.000 bezoekers van dag 1 herkenbaar in beeld zijn gebracht.

Ontsnappen aan de loepzuivere lens van 3voor12 is vrijwel onmogelijk. Door middel van een speciale techniek wordt een 360 graden panoramafoto van 10 gigapixel (140.000 pixels breed) geproduceerd. Van de festivalgangers op de voorste rij tot de mensen helemaal achteraan op het veld: allen zijn ze samen met George Ezra op één foto vastgelegd.

Fotograaf Roelof de Vries: ‘Het maken van een 360 gradenfoto op zo’n groot festival stond nog op mijn bucketlist. Het is fantastisch om zo’n gigantisch vrolijke mensenmassa zo nauwkeurig vast te leggen!’

De betreffende 360 graden groepsfoto van de eerste Pinkpopdag is te bekijken op vpro.nl/3voor12. Evenals de foto van 70.000 Pinkpopbezoekers die op zaterdag tijdens het concert van Dotan op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. Door in te zoomen worden alle bezoekers haarscherp zichtbaar, of je nu vooraan keihard aan het meezingen was of ergens achteraan op het veld een patatje stond te eten. Mocht je er behoefte aan hebben, dan kun je jezelf ook nog even taggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *