Dit is de hoogste LEGO-creatie ooit

Grootste LEGO-toren ooit
In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is het hoogste Lego-bouwwerk ooit gemaakt. De toren is 34.76 meter hoog en bestaat uit ongeveer een half miljoen steentjes.

Een team van Lego ging in Boedapest aan de slag, met als doel het oude Guinness World Record van de hoogste lego-creatie te verbreken. Ze werden hierbij geholpen door Hongaarse kinderen. Het vorige record stond op naam van een aantal Amerikaanse studenten. Zij bouwden in augustus vorig jaar een toren van 34.43 meter.

Vier dagen lang werd er hard gewerkt aan de toren, die uiteindelijk lang genoeg bleek om het oude record te verbreken. De Hongaren leverden een knap staaltje bouwwerk af, want de toren staat geheel op zichzelf en heeft dus geen hulpmiddelen nodig om overeind te blijven. Het geheel werd afgemaakt met de plaatsing van een Rubiks kubus op de top van de toren, om maker Erno Rubik een eer te bewijzen.

In 2012 werd het record van hoogste lego-toren zo’n drie keer verbroken, dus het zal niet lang duren tot een ander team de uitdaging aangaat.

[gv data=”qiIe-xS5hQQ”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Erg gaaf hoor, lijkt me best leuk om aan mee te werken.

    Overigens zie je in het filmpje wel duidelijk dat de toren overeind wordt gehouden door staaldraden. Waarschijnlijk wordt met ‘geen ondersteuning’ bedoeld dat de toren zelf helemaal uit lego bestaat. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het legohuis van James May waar een dragende constructie in moest om de tweede verdieping te kunnen bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *