Dit is de ideale ‘vogel’ voor techfanaten

vogel-drone
Deze speciale drone kijkt zijn techniek af bij onze oude vertrouwde vogels.

Dat vliegtuigen, helikopters en dergelijken van steeds meer geavanceerde technieken gebruikmaken om sneller van A naar B te reizen, is niet zo gek. Wel opvallend is dat er nog nooit goed is gekeken naar de mechanismen van de gewone vogel. Want wat blijkt? Deze techniek maakt van drones een pijlsnelle vlieger.

Het École Polytechnique Fédérale De Lausanne (zeg maar EFPL) heeft een drone gecreëerd die geïnspireerd is op de bio-mechanismen van vogels. Hierdoor kan de betreffende drone razendsnel zijn vleugels open- en dichtklappen tijdens het vliegen, waardoor het zich makkelijk overal doorheen kan manoeuvreren.

De kracht van de vogelachtige drone zit hem in de vleugels. Deze bestaat uit een soort van speciale lichtgewicht veertjes, gebaseerd op de vleugels van echte vogels. Ook de schacht is nagemaakt. Dit is het vleugeldeel waardoor vogels zo razendsnel van grootte en vorm kunnen veranderen.

De ontwerpers denken dat het apparaatje vooral geschikt is om mee te vliegen in stedelijke omgevingen waar de wind zich snel draait, om zo het potentieel uit het beestje te halen. Of en wanneer de speciale drone beschikbaar komt voor de consument is nog niet bekend.

[gv data=”Vgtdg1ClLzg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *