Dit is de langste en hoogste schommel ooit

De hoogste schommel ter wereld
We zijn wel wat gewend van Red Bull. Deze laatste stunt is echter wel heel bruut.

Voor deze stunt heb je vier skydivers nodig, twee heteluchtballonnen, een touw van 125 meter lang met een stoeltje aan het eind. Vervolgens stijg je met die ballonnen naar 1800 meter hoogte. Daarna maak je van het touw een schommel en dat noem je dan de Mega Swing.

Bizar: schommelen vanuit een heteluchtaballonDominici Roithmair bedacht bizarre idee. “Normaal spring je als basejumper naar beneden en wacht je tot het moment dat je parachute opengaat en de lijn strak wordt getrokken. Nu heb je ineens een hele andere beweging. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een vrije val heb gehad die zoveel verschillende bewegingen heb gevoeld.”

[gv data=”JSTf79BJoxI”][/gv]

Vooraf was er wel twijfel bij de mannen. Zou de schommel wel werken? Gelukkig verliep alles volgens plan. Het meest bijzondere was de stilte. “Normaal gesproken hoor je het geluid van de vliegtuigmotoren. Nu hoor je alleen maar het geluid van de ‘burner’. En zeker het schommelen was heel speciaal. Je hoort alleen de wind ruisen.”

De skydivers zijn tevreden na hun bizarre stunt met de hoogst schommel ooit

Het lastigste van de stunt was de logistieke uitdaging. Het team had niet alleen perfect weer nodig, ook moesten de ballonnen precies op dezelfde hoogte zweven. “Het allerlastigste van de stunt was op de schommel blijven zitten.”

Red Bull heeft wel vaker bizarre stunts. Die van Felix Baumgartner was misschien wel de heftigste ooit.

Recent sponsorde Red Bull nog een jet-wing man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *