Dit is de nieuwe ruimtetaxi van SpaceX


SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, heeft gisteren Dragon V2 voorgesteld. Deze capsule moet in 2017 de eerste astronauten naar het internationale ruimtestation ISS brengen.

Sinds de spaceshuttle in juli 2011 met pensioen ging is de NASA aangewezen op Russische Sojoez-raketten om personeel en apparatuur naar het ISS te sturen. Iets dat ze 70 miljoen dollar per retourtje kost. Over een paar jaar willen ze dit weer vanaf Amerikaans grondgebied doen. Niet met een eigen raket, maar met hardware van een commerciële partij. Onder meer Boeing, Blue Origin en de Sierra Nevada Corporation zijn in de race om dit contract binnen te slepen, maar de beste kaarten lijken in handen van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla’s en Paypals mede-oprichter Elon Musk.

SpaceX Dragon V2

In Californië heeft Elon Musk gisteravond de Dragon V2 gepresenteerd. Een doorontwikkeling van de Dragon V1 die al een aantal ladingen naar het ISS vervoerde, maar nu is uitgerust met plek voor zeven astronauten. De aanwezige stuwkracht en technologie om de afdaling te vertraging en controleren, moet de witte V2 in staat stellen om op de meeste plaatsen te landen met de precisie van een helikopter. Alleen bij een storing of ander onheil worden er parachutes ingezet. De grootste prestatie is volgens Musks dat de raket herbruikbaar is.

Een animatie van de aankoppeling met het ISS.
[gv data=”Cf_-g3UWQ04″][/gv]

De daadwerkelijke onthulling op SpaceX HQ in Californië.
[gv data=”yEQrmDoIRO8″][/gv]

[lg_folder folder=”SpaceX/Dragon_V2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *