Dit is de nieuwe Samsung Galaxy Tab S2 [updated]

Samsung Galaxy Tab S2
Vers van de lekpers verschijnen er pics online van de nieuwe Galaxy Tab van Samsung. Deze bevestigen een aantal specs en zijn bredere uiterlijk.

De onthulling zou binnenkort plaatsvinden maar het internet zou het internet niet zijn als er foto’s lekken van een productieklare Galaxy Tab S2. Tabletmonkeys wist de hand te leggen op een aantal foto’s. Met het lekken van de foto’s van de tablet komen ook gelijk wat specificaties vrij. Zo is het al bekend dat de tablet verschijnt in een formaat van 8-inch maar ook een grotere 9,7-inch variant. Dit alles knalt op een AMOLED-scherm met een nette resolutie van 2048×1536. De Tab S2 draait met 3GB werkgeheugen op een high class Exynos 7420 processor.

De ratio is nu 4:3 (hoi, iPad Mini) in plaats van de gebruikelijke 16:10. Verder zal de S2 de lichtste tablet in zijn klasse worden: De 8-inch versie weegt zo’n 270 gram en de 9,7-inch zo’n 389 gram. Ook de body is een maatje 36: de tablets zullen zo’n 5 á 6 mm dik zijn.

Voor de officiële aankondiging hoeven we niet lang meer te wachten. De verwachting is dat morgen het doek van de nieuwe tablet van Samsung wordt getrokken.

UPDATE: de tablet is officieel gelanceerd. In de 5,6 millimeter dunne tablet zitten camera;s van 8 en 2 megapixel en accu’s met een capaciteit van respectievelijk 4.000 mAh en 5.870 mAh. De kleinste kost in Nederland 399 euro en is alleen als wifi-variant verkrijgbaar. De 9,7 inch versie doet 499 euro (wifi) of 579 euro (wifi + 4G).

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Tab_S2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *