Dit is de nieuwe Sega Mega Drive Mini

Sega Mega Drive
Het bedrijf lijkt geleerd te hebben van Nintendo’s succes.

Oude consoles nieuw leven inblazen en op de markt positioneren. Nintendo laat zien dat dit een groot succes kan zijn met apparaten als de NES Classic en SNES Classic. De apparaten vliegen als warme broodjes over de toonbank en Sega heeft dit ook gezien.

De Japanse concurrent gaat ook nostalgisch doen en heeft gisteren op het Sega Fes 2018 een nieuw apparaat aangekondigd. Het gaat hier om de Mega Drive Mini, een miniatuur versie van de oorspronkelijke Mega Drive.

De Mega Drive Mini moet later dit jaar op de markt gaan verschijnen. Dit jaar bestaat het oorspronkelijke model 30 jaar en met de komst van de Mega Drive Mini wil Sega dit feest samen met de fans vieren. Het apparaat komt met een aantal klassieke games en het uiterlijk is behoorlijk retro.

De originele Mega Drive werd in 29 oktober 1988 op de markt gebracht in Japan. De Verenigde Staten volgde in 1989. Het apparaat was een super succes met wereldwijd meer dan 30 miljoen verkopen.

Naast de nieuwe Mega Drive Mini kondigde Sega ook aan met games te komen naar de Nintendo Switch deze zomer. Tevens liet het bedrijf weten met enkele klassiekers naar iOS en Android te komen zodat fans weer oude tijden kunnen herbeleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *