Dit is de nieuwe vliegende auto van Terrafugia [video]

Terrafugia huis
De TF-X heeft een make-over gekregen. Vliegende auto’s komen nu echt heel dichtbij.

De vliegende auto van Terrafugia werd aangekondigd in 2013, maar zal voorlopig nog wel even in de ontwikkelfase blijven; het bedrijf mikt zelf op ‘een paar jaar’. Het goede nieuws is dat de TF-X nu wel het flitsende uiterlijk heeft dat bij het concept ‘vliegende auto’ hoort:

terrafugia tfx

Een stuk beter dan het wat bonkige, retro-achtige origineel:

Terrafugia original

Wellicht klinken vliegende auto’s als toekomstmuziek -maar de Terrafugia transition heeft met succes 20 minuten gevlogen.

Het nieuwe ontwerp heeft met succes windtunneltests afgelegd met een model met een schaal van 1/10, zo meldt het bedrijf. De nieuwe vliegende auto zal een hybride elektrisch voertuig zijn, dat plaats biedt aan passagiers en in een normale garage past. Hij zal geschikt zijn voor de openbare weg. Verder zou hij volgens Terrafugia verticaal kunnen opstijgen en landen.

Het bedrijf verwacht zijn TF-X over een paar jaar af te hebben.

[gv data=”wHJTZ7k0BXU”][/gv]

21 reacties

  1. leuk ding, en t is mooi voor de echte auto liefhebber, de wegen worden rustiger! dus over 50 jaar kan ik lekker over een lege snelweg cruisen in een ferrari ofzo, want die is dan verschrikkelijk in prijs gezakt, omdat vliegt niet.

  2. Leuk enzo, zie alleen geen toekomst erin. Wordt gevaarlijk, ‘auto’s’ die neerstorten op huizen. Uit de lucht worden geschoten door russen ofzo. Nope geen voorstander.

      • @sr20det: dat is waar maar waarom zou je een vliegende auto willen daar heb je toch vliegtuigen voor, ik vind dat een auto op de weg thuis hoort en dat je zelf kan rijden. Dat is toch het leuke van autorijden?!

  3. Leuk gevonden, mar waar haalt dat ding de lift vandaan voor normale vlucht? Daar zul je toch wat meer vleugeloppervlak voor moeten hebben. VTOL is ook prachtig maar dan is 300 pk te weinig. En als er ook nog accu’s in zitten wordt het geheel toch wel wat zwaar. Vragen, vragen …

  4. Allemaal computerwerk jongens.Echte bestaat nog niet.Lijkt me leuk als je bij de garage komt voor je APK. Die staan dan met de mond open te kijken.Wat is dit joh?

  5. Hier wordt de oude Sportrider heel hebberig van. Tegelijkertijd bekruipt me het trieste gevoel dat de azijnzeikers onder ons (mn ambtenaren, want die hebben het hier echt voor het zeggen) al vóór de realisatie tig bureaucratische en/of objectief klinkende argumenten hebben gevonden om dit prachtige stukje visionaire inventiviteit uit de lucht te schieten. Want ja, als plotseling iedereen zo’n ding wil, waar blijven we dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *