Dit is de nieuwste camera van Olympus

Olympus E-M5 Mark II
Heugelijk nieuws: legendarische camerafabrikant Olympus heeft vandaag officieel een nieuw model aangekondigd, dat luistert naar de naam OM-D E-M10 Mark II.

Het toestel valt te karakteriseren als een instapmodel in de OM-D-serie.

De opvolger van de E-M10 heeft een verbeterde evf en vijfassige beeldstabilisatie van de sensor, waar zijn voorganger het met een drieassige beeldstabilisatie moest doen. Dat zou volgens de fabrikant 4 stops winst moeten bieden, tegenover 3,5 stops bij de E-M10. Stabiele video-opnamen zouden nu gegarandeerd moeten zijn, net als bij de E-M5 II overigens. De evf is nu voorzien van een oledscherm dat 2,36 miljoen beeldpunten telt, in plaats van een lcd met 1,44 miljoen pixels. Dit scherm is kantelbaar en ook nog eens aanraakgevoelig. Het kan worden gebruikt om op een bepaald punt scherp te stellen.

Natuurlijk valt ook meteen de retro-look van dit toestel op, dat verpakt zit in een metalen body met een groot aantal instelbare knoppen. Bovenop de behuizing zit een schakelaar waarmee je de camera aan en uit zet en de ingebouwde flitser op kunt klappen. Een aantal knoppen hebben aanpassingen ondergaan of zijn van plek veranderd ten opzichte van het vorige model.

OM-D E-M10 Mark II Olympus

Nieuw is de functionaliteit om timelapsevideo’s in 4k-resolutie te maken.

Halverwege volgende maand zal de E-M10 Mark II verkrijgbaar zijn in zowel een zwarte als een zilveren uitvoering en in diverse kits. Hij zal 600 euro gaan kosten – 800 euro inclusief 14-42mm EZ-pancake-kitlens.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *