Dit is de nieuwste OPPO Reno Z

oppo-reno-z
OPPO lanceert een betaalbare game smartphone voor een schappelijke prijs.

OPPO is al een tijd bezig met de Reno-serie en vanaf vandaag ligt er een nieuw familielid in de winkel, de OPPO Reno Z. Om maar direct de verwachtingen te temperen, de revolutionaire ‘in screen camera‘ is nog niet toegepast. Dit toestel heeft aan de voorkant nog een druppelvormige notch. Toch hoeft dit je niet te ontmoedigen.

Uiterlijk OPPO Reno Z
Zoals je op de foto kunt zien is de notch erg klein en maakt de beeld/schermratio van 92% veel goed. Zeker omdat het full HD + AMOLED scherm liefst 6,4 inch is.
oppo-reno-z-front

Wat je niet op de foto ziet is net zo interessant, namelijk de verborgen vingerafdrukscanner met verlichtingssysteem en AI-algoritme voor beeldherkenning. Hiermee ontgrendelt de telefoon zo’n 20 tot 30% makkelijker dan haar voorgangers. Met de kleuren zwart en aurora-paars kun je zelfs kiezen hoe frivool de uitstraling mag zijn.

Aan de achterkant valt vooral het strakke ontwerp op. Men heeft zowel de camera’s als de tekst uitgelijnd op de verticale as. Bovendien steken de uitsparingen voor de camera’s niet uit, dus oogt en voelt het geheel strak.
oppo-reno-z-achterkant

OPPO Reno Z camera’s
Nu we het toch over de camera’s hebben, aan de achterkant is plek voor de dual 48 MP camera met 1/2-inch Sony IMX586-sensor, F1.7 diafragma en 6P-lens. Om de kwaliteit nog verder te verbeteren koos men voor een 5 MP dieptesensor als ondersteuning. Ultra Night Mode 2.0, multi-frame ruisonderdrukking en multi-frame HDR-technologie zorgen voor nog scherpere beelden, ook als de belichting minder ideaal is. Aan de voorkant is vervolgens gekozen voor een 32 MP selfiecamera met F2.0 diafragma en 5P-lens. Om ervoor te zorgen dat je jouw eigen kleur houdt op jouw selfies beschik je over OPPO Portrait Mode 2.0.

OPPO Reno Z specificaties
Om de smartphone goed te laten functioneren kiest men voor de octa-core MediaTek Helio P90 processor. In combinatie met 4GB RAM werkgeheugen en Android 9.0 (Pie) en hun eigen ColorOS 6 ‘schil’ beschik je over een snel toestel. De 128GB ROM opslagruimte is voor de meeste mensen genoeg. De krachtige 4,035mAh-batterij, die je kunt opladen met de nieuwste VOOC 3.0 snellaadtechnologie zorgt voor extra lange gebruiksduur.

OPPO Reno Z Gaming
OPPO heeft met diverse technieken geprobeerd de smartphone ook voor gamers geschikt te maken. Zo zorgt frameboost ervoor dat je geen vertraging in het beeld ervaart. Touchboost leert daarbij hoe je jouw toestel bedient. Hiermee neutraliseert de toepassing te hard of te zacht drukken voor een optimale reactietijd. Om die optimale instellingen mee te nemen van game naar game gebruikt OPPO Gamespace.

De OPPO Reno Z ligt vanaf vandaag voor € 349,- in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *