Dit is de oorzaak van de tegenvallende MacBook Pro batterij

Macbook Pro
De release van de draagbare Apple-computer is op z’n zachtst gezegd niet soepel verlopen.

De MacBook Pro van 2016 is een mooi apparaat. Met de Touch Bar als toffe nieuwe feature kun je als Apple-fanaat weer even vooruit. Maar lang niet alles is goed te noemen aan de laptop, waaronder de tegenvallende batterijduur. De oorzaak daarvan lijkt nu echter gevonden te zijn.

Uit een artikel van Bloomberg valt namelijk te lezen dat Apple in eerste instantie een grotere accu had geplaatst in de MacBook Pro. Helaas voor Apple en de eigenaren van de nieuwe MacBook Pro slaagde de grotere accu met gelaagd ontwerp niet voor een ‘kritieke test’, waardoor het apparaat niet over een extra 35 procent aan accucapaciteit beschikt.

Door de druk van de alsmaar dichterbij komende releasedatum hadden de ontwikkelaars niet genoeg tijd om een succesvol gelaagd accu-ontwerp te maken voor de nieuwe MacBook Pro. Hierdoor is er nu een standaard accu aanwezig in de Apple-laptop.

Opvallend is dat de 12 inch-grote Retina MacBook wel werkt op een accu met gelaagd ontwerp. Deze accu sluit door de lagen volledig aan op de behuizing, waardoor deze de volledige beschikbare ruimte benut.

De kritiek op de nieuwe MacBook Pro gaat het bedrijf niet in de koude kleren zitten. Zo durfde zelfs het geplaagde Microsoft het onlangs nog aan om een sneer uit te delen vanwege de ’teleurstellende nieuwe Pro-versie’. Nieuwe ronde, nieuwe kansen in 2017 dan maar?

Nog geen reacties

 1. De Macbook Pro jeeft gelukkif bog een aantal andere voordelen, met name aan de onderkant van de range. Een waanzinnig (500 DPI) helder beeldscherm, uitstekende audio, USB-3 poorten en per button verlicht toetsenbord. En natuurlijk een fantastische bouwkwaliteit en OS.

  Ik kan mij wel voorstellen dat name aan de bovenkant van het gamma (15″ met alle opties) men zich iets bekocht voelt. Voor 3 tot 5 mille moet je gewoon het beste
  van het beste hebben. En dat is niet het geval. Zeker voor de ‘pro’ gebruiker, inclusief diens eisen en wensen qua laptop mocht het wel wat beter. Betere accu’s, meer intern geheugen (32 of 64 GB), de NIEUWSTE processoren (Skylake is al weer van vorig jaar), betere ‘palm-rejection’ bij de mouse-pad en meer, veel meer opslag. 256 GB is een lachertje. Dat heeft mijn telefoon zelfs. Dus Apple, mocht je mee lezen, voor een computer van 1.000 euro doe je 1TB. Geeft men 2 mille uit aan een laptop? Dan doe je 2 TB. Enzovoorts. Graag gedaan.

  • @willeme: Onderaan de Range is het niet zo geweldig voor het Geld hoor.
   Sure, mooi scherm en build quality maar verders is het niet zo bijzonder hoor.

   Wat kost ie ? Juist ja, de bijstands versie kost 1700 euro en dan kan je er weinig mee want je moet meteen adaptors erbij kopen.
   Qua power stelt het weinig voor. Opslag is ook matig.
   De maar liefst 2x USB poorten houden niet over want 1 is meestal in gebruik voor het laden.
   De accu maakt sowieso geen indruk.

   Kortom, voor dat geld koop je een prima build quality Windows laptop die rondjes om de MBP heen draait op vele vlakken.

   Slimme Apple users houden het bij het 2015 model !

   • @turbobrick:

    Ik vind het eigenlijk niet zo’n slechte deal. Bij verschillende winkels kun je hem al voor 200 minder krijgen. Scheelt al een beetje. Als je het oude 2015 model neemt (uitstekende computer overigens) heb je 128 GB, ga je voor de 256GB upgrade, dan scheelt het qua nieuwprijs bijna niets (tientje…).

    Die poorten zou ik mij niet druk over maken. Ik zag laatst een perfect (Space Grey!) dongeltje waar je 2x USB, SD, Mini SD, HDMI én voeding aansluiting op hebt. Alles getackeld. Mis je de MagSafe, dan kan die daar óók op.

    De Windows apparaten in die prijsrange zijn ongetwijfeld beter. Betere specs, meer opslag etc. Maar ik heb er nog geen eentje gezien die echt overtuigd qua look and feel. Als Apple niet zo bijzonder is, waarom maken ze dat niet na? Een touchpad dat briljant aanvoelt. Een waanzinnig helder beeld. Fijne audio. En iets dat soepel werkt met iTunes. De Windows PC’s worden telkens beter, maar voor iets waar ik elke dag mee werk is het ook fijn als het prettig aanvoelt en soepel werkt. Iets dat ik ook op duurdere Windows PC’s niet heb meegemaakt op de MB Air of mijn oude MB Pro.

    Dat zijn smaak verschillen. De reden waarom ik nooit een dure Windows PC meer durf te nemen heeft te maken met de restwaarde. Hoe slecht Apple ook mag zijn, mensen blijven het kopen, ook gebruikt. Dus ja, de investering van 1.700 is een hoop, maar die kun je je een paar jaar later goed verkopen. Dus dat heft het nadeel van de prijs wel een beetje op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *