Dit is de Parrot Disco drone [video]

Zzzzzzzzoefff
Geen quadcopter maar een vliegtuigmodel voor de Parrot Disco, maar waarom?

Parrot, ze waren zo’n beetje de eerste die met een drone voor consumenten op de markt kwamen, maar sindsdien zijn ze vrij hard voorbijgelopen door DJI en bedrijven als Xiro en hebben ze zich een beetje teruggetrokken in het dashboard van auto’s. Nu komen ze weer als eerste met iets: een vleugelvormige drone.

Dat een helikopter moeilijk te besturen is, wist je al. De oplossing daarvoor bij drones is dat ze meerdere rotors hebben (en een handig computertje om het geheel in de lucht te houden). Vliegen met een vliegtuig is nog veel lastiger in verband met de snelheid, dus lijkt een drone met vleugels niet heel voor de hand liggend. Toch beweert Parrot dat deze drone er voor iedereen is: je schudt hem letterlijk wakker en gooit hem als een papieren vliegtuigje in de lucht.

De 700 gram wegende Disco heeft in de neus een flinke HD-camera zitten die ook op de Parrot Bebop 2 zit. Dankzij de ingebouwde sensoren (denk aan een gyroscoop en gps) kan de computer er zelf voor zorgen dat het ding niet meteen neerstort. En net zoals met de andere drones van Parrot bestuur je het geheel vanaf een app op je smartphone of tablet.

Indrukwekkend is de snelheid die het ding moet kunnen halen: 80 kilometer per uur. En hij houdt het 45 minuten vol, in theorie dus genoeg om rechtstreeks van Rotterdam naar Amsterdam te kunnen vliegen. De Disco komt ergens in 2016 uit, maar wat hij moet gaan kosten is nog niet bekend.

[gv data=”imtqooJj0I4″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *