Dit is de privéjet van Elon Musk (70 miljoen!)

Dit is de privéjet van Elon Musk (70 miljoen!)
Dat ziet er goed uit.

Leven als multimiljonair doe je natuurlijk met een privéjet. De meeste van ons kennen dit gevoel hooguit via Grand Theft Auto. Er zijn twee soorten miljonairs. Rijken die een jet jaarlijks huren en extreem vermogenden die zo’n ding gewoon kopen. Om in die laatste categorie te komen moet je serieus in de slappe was zitten.

Dit is de privéjet van Elon Musk (70 miljoen!)

Elon Musk is zo’n jongen die zich absoluut geen zorgen hoeft te maken hoe zijn bankrekening erbij staat. De zakenman is veel onderweg en doet dit met zijn eigen jet. In het verleden heeft de Tesla-man meerdere vliegtuigen in zijn bezit gehad en vandaag de dag reist hij met een Gulfstream G650ER. Een privéjet met een prijskaartje van 70 miljoen dollar. Naar verluidt vloog Musk vorig jaar 150.000 mijl met deze kist.

Dit is de privéjet van Elon Musk (70 miljoen!)

Je kunt de Gulfstream omschrijven als een Rolls-Royce voor in de lucht. Het vliegtuig is zo aerodynamisch ontworpen dat lange afstandsvluchten zonder tussendoor tanken mogelijk zijn. De jet kan 12.964 kilometer vliegen op een volle tank. Dit betekent dat vluchten van bijvoorbeeld New York naar Dubai in één ruk gedaan kunnen worden, met een topsnelheid van 977 km/u.

Dit is de privéjet van Elon Musk (70 miljoen!)

Het interieur is een oase aan luxe. Er kunnen acht passagiers aan boord. De Gulfstream pompt elke twee minuten verse lucht naar binnen zodat je niet dat droge gevoel krijgt wat je tijdens een Economy-vlucht ervaart. Er is een 26-inch televisie aanwezig voor entertainment en een high-end audiosysteem voor je film of muziek.

Jep, het is goed vertoeven in de Gulfstream G650ER. Uitvechten hoe wereldverbeteraar Musk zo’n vies vliegtuig kan hebben kan uiteraard in de comments, veel plezier!

Dit is de privéjet van Elon Musk (70 miljoen!)

45 reacties

  1. Wel een beetje kijken naar het totaalplaatje. Die vliegreisjes doet hij neem ik aan niet voor vakanties. Hoeveel CO2 bespaart hij met die teslas en hoeveel minder zou dat zijn als hij niet steeds op locatie zou zijn?

  2. Ergens krijg ik het idee dat er iets niet klopt aan het artikelen.
    Ik kan niet geloven dat Musk daadwerkelijk 70 mio USD spendeert aan een G650ER en dan DIT uiterlijk uitkiest. Geen persoonlijke touch? Een flatscreen uit 2000-2005. Een tapijt geript uit de wachtruimte van een jaren 80 lokaal US-vliegveld. 3 niks zeggende boeken, maar niks persoonlijks?
    Volgens mij zijn dit gewoon stock-foto’s van Gulfstream en niet de foto’s van de daadwerkelijke jet van Musk.

  3. Denk niet dat hij die zelf heeft betaald, zal wel op het bedrijf staan zoals bijna alle privevliegtuigen, jachten enz enz.

  4. En nog een groot voordeel aan dit vliegtuig dat deze het hoogst mag vliegen van alle passagiersvliegtuigen… Dus je hebt meer vrijheid in het bepalen van je ideale route en minder last van turbulentie op cruising altitude…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *