Dit is de Samsung Galaxy A70: sterke midranger mét notch

samsung-galaxy-a70-officieel
Batterijduur en connectiviteit zijn speerpunten.

Samsung heeft officieel aangekondigd dat zij haar populaire Galaxy A-lijn uitbreidt met de Samsung Galaxy A70. Uiteraard zetten wij de details voor je op een rij:

Uiterlijke kenmerken
Deze smartphone is met afmetingen van 16,43 bij 7,67 centimeter groter dan je gewend bent. Daarentegen is de telefoon wel dun met 7.9 millimeter dikte. Deze ruimte wordt goed benut door het full hd+ scherm van 6,7 inch Super AMOLED infinity U beeldscherm. De body/screen ratio is 86% en dat wordt voornamelijk veroorzaakt door de druppelvormige notch die in het midden van de bovenzijde is geplaatst. De schermverhouding van het toestel is 20:9. Hiermee heeft Samsung naar eigen zeggen de perfecte verhouding tussen draagcomfort en grip gevonden. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren koraal, blauw, zwart en wit. Door prismatechniek lijkt de kleur te veranderen bij lichtval en hoek van de telefoon. De achterzijde van de telefoon is strak vormgegeven met de drievoudige camera en de laserflitser.

Technische specificaties
Om jou een snelle gebruikservaring te bieden is deze Samsung Galaxy A70 voorzien van Octacore processor en Android 9 (Pie). Naar jouw keuze is de telefoon voorzien van 6 GB of 8 GB RAM werkgeheugen en in beide gevallen 128 GB opslagcapaciteit, die eventueel via het dedicated SIM-slot met een micro-sd-kaart is uit te breiden naar 512 GB. Deze capaciteit biedt alle ruimte voor het opslaan van de leukste foto’s en filmpjes en dat komt goed uit. Oh, en wat dacht je van de sexy in-display vingerafdrukscanner?

Camera’s en geluid
De Samsung Galaxy A70 is namelijk voorzien van 3 camera’s aan de achterzijde. De reguliere camera heeft 32 MP en daarbij is een groothoeklens van 123 graden en 8 MP en 5 MP dieptesensor ingebouwd. Zo hebben de camera’s aan de achterzijde hetzelfde gezichtsveld als het menselijk oog. Aan de voorzijde is nog een 32 MP selfiecamera ingebouwd. Daarnaast is deze smartphone voorzien van optimizer technologie en foutdetectie. Met de optimizer-techniek maakt de camera razendsnel 20 afbeeldingen die dan door AI samengevoegd worden tot één optimale afbeelding. Met de foutdetectie kun je vooraf al zien of je klaar bent om zo’n perfecte opname te maken.

De telefoon is uiteraard voorzien van speaker, microfoon en 3,5 mm Jack aansluiting.

Speerpunten: batterijduur en connectiviteit
Hoewel deze specificaties goed zijn voor een midranger wil Samsung zich vooral onderscheiden door batterijduur en connectiviteit. Qua batterij heeft men daarvoor een 4.500 mAh batterij gekozen die geschikt is voor 25W fast-charging techniek.

Op het gebied van connectivity heeft Samsung uitgebreide diensten ingebouwd. Zo kunnen jouw vingerafdruk en Samsung Pass gebruikt worden om in te loggen en zo van al die wachtwoorden af te komen. Daarnaast heeft Samsung met de nieuwe positie van de vingerafdruk en combinatie met gezichtsherkenning de veiligheid van gebruikers op externe platformen tot prioriteit gemaakt. Daarnaast kun je allerlei Samsung diensten gebruiken zoals Samsung Health, Nachtmodus en Bixby.

Prijs en beschikbaarheid
Samsung-fans hoeven niet meer lang te wachten, want ergens halverwege april komt de Galaxy A70 naar Nederland. Hij zal dan ongeveer €399,- (adviesprijs). De Galaxy A70 zal in vier kleuren beschikbaar zijn (waarvan de eerste drie te zien op de foto hierboven): koraal, blauw, wit én zwart.

Update (9:24, 27-03-2019): Wat informatie over specificaties toegevoegd, Nederlandse prijzen en kleuren geüpdatet.

2 reacties

    • Goedenavond Benoche, dank voor jouw reactie. Je hebt helemaal gelijk. Het is inderdaad een micro-sd-kaart die via een apart SIM-slot gebruikt kan worden. Ik heb de tekst aangepast. Groeten, Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *