Dit is de Samsung Gear S2 smartwatch

Samsung Gear S2
Dit is ‘em dan, de Gear S2. Deze smartwatch biedt de allerlaatste innovaties op het gebied van wearables, vraag is of iemand daar op zit te wachten.

Want terwijl de ene na de andere smartwatch zien, is de toegevoegde waarde nog altijd beperkt. Het ronde, intuïtieve ontwerp van de Gear S2 moet de gebruikservaring echter naar een hoger niveau tillen. Door aan de ring op de Gear S2 te draaien, krijg je snel en eenvoudig toegang tot al je berichten en applicaties.

De Gear S2 komt beschikbaar in twee modellen: Gear S2 en Gear S2 classic. Met een elegante zwarte afwerking en lederen band is de classic hét model voor mensen die houden van een traditioneel horlogedesign, maar die tegelijk van alle moderne gemakken voorzien willen zijn. De gewone Gear S2 is ideaal voor mensen die vallen voor een minimaal, modern ontwerp.

Functioneel ontwerp
De Samsung Gear S2 heeft een rond display. Samen met de buttons Home en Back zorgt de unieke roterende ring ervoor dat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot berichten en apps. De smartwatch is redelijk dun (11,4 mm) en licht. Het ronde 1,2 inch scherm heeft een resolutie van 360 x 360 (302 ppi). Met het meest recente Tizen OS en een voor wearables geoptimaliseerde 1 GHz dual core processor voert de Samsung Gear S2 taken snel en efficiënt uit.

De Samsung Gear S2 is geoptimaliseerd voor dagelijks gebruik. Notificaties lees je in één oogopslag af en belangrijke berichten verstuur je vanaf je pols. Met de vernieuwde fitnessfuncties voor de Samsung Gear S2 kun je gezond en actief blijven, mocht je dat zelf niet kunnen managen. De batterij in de Samsung Gear S2 gaat twee tot drie dagen mee. Opladen doe je met de draadloze charging dock.

Betalen met je smartwatch
Portemonnee vergeten? Dan biedt de ingebouwde NFC-technologie op de Samsung Gear S2 uitkomst. Ook werkt Samsung samen met bedrijven uit verschillende branches om niet alleen het gebruiksgemak van wearables uit te breiden, maar ook om de mobiele gebruikservaring verder te veraangenamen. Denk aan smart car keys (evenals de Apple Watch), sleutels voor je huis, of aan de mogelijkheid om je connected home vanaf je pols te bedienen.

Apps en accessoires
Om de gebruikerservaring te verrijken werkt Samsung samen met ontwikkelaars en anders partners. Dat komt terug in horlogeplaten en -banden waarmee gebruikers hun persoonlijke stijl kunnen uiten. Ook zijn er bij de lancering apps beschikbaar die zijn geoptimaliseerd voor het ronde gebruikersinterface van de Gear S2. Zo check je snel en probleemloos nieuws, sportuitslagen en beursnoteringen, zie je welke tweets trending zijn of waar je een hapje kunt eten. Samsung is blijkbaar continu bezig om dit ecosysteem te verrijken.

Verkrijgbaarheid
De Samsung Gear S2 komt in twee versies. De Samsung Gear S2 heeft een donkergrijze horlogeplaat en -band en de andere een zilveren plaat en witte band. De Samsung Gear S2 classic verschijnt met een zwarte plaat en een leren band.

Op 3 september worden de Samsung Gear S2 en Gear S2 classic voor het eerst officieel getoond op de Gear S2 Showcase, die plaatsvindt in Tempodrom Berlijn.

4 reacties

  1. Het zou leuk zijn als samsung transparante LCD displays, die ze zelf hebben ontwikkeld, zouden toepassen in een smartwatch. Het gebruik van verschillende lagen zou denk ik erg mooi werken en een bijzonder effect geven. Nu is het toch wel allemaal erg “plat”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *