Dit is de slimme autosleutel van de BMW i8

Auteur: , 27 Reacties
BMW i8 heeft de autosleutel van de toekomst

Inclusief touchscreen.

Er is ooit al een foto opgedoken van een i8-sleutel met display, maar deze zogenaamde smart key werd tot nu toe nooit door BMW erkend, laat staan als optie geleverd. Op de CES in Las Vegas doorbreken de Duitsers nu eindelijk het stilzwijgen en krijgen we meer over deze gadget voor BMW’s vlaggenschip te horen.

In feite is het een zakcomputertje waarmee je dezelfde functies en data kan checken als met de BMW i Remote app. De sleutel is voorzien van een 2,2-inch display, waarop het brandstofniveau en de acculading wordt weergegeven. Door over het scherm te swipen worden submenu’s geopend, waarin je bijvoorbeeld kunt zien of de deuren zijn vergrendeld of wanneer de auto een beurt nodig heeft.

BMW i8 heeft de autosleutel van de toekomst

BMW snapt dat niemand zin heeft om steeds zijn autosleutel op te laden, en lost dit op met een opbergvakje in de middenconsole waar een inductielader de accu (capaciteit onbekend) van stroom voorziet. De optie om hem thuis op te laden is er ook, want er zit een micro-USB poort in. BMW claim dat de sleutel zo’n drie maanden op één acculading kan teren.

We weten helaas nog niet wat de i8-sleutel met touchscreen gaat kosten.27 reacties

Zo lang de gebruikte software maar versleuteld blijft.
@rijnooit: inderdaad, hopen dat hackers er niet aan gaan sleutelen. Dan kan dit nog wel de sleutel tot succes zijn voor BMW, wanneer het wordt toegepast op meerdere modellen
Onwijs gaaf, voor de gemiddelde gadgetfreaks toch wel stiekem een hebbeding..
@TimoBac: zou je ‘m los kunnen kopen zonder dat je een i8 bezit?
Totaal nutteloos natuurlijk, behalve als je van de zomer op een terrasje zit..
@prod: los kopen? En dan koppelen aan je BMW pet? Lijkt me niet ;)
Kan je er ook mee bellen?
En waar haalt hij z’n info vandaan? Eigen netwerkverbinding lijkt me niet de beste keuze, dus zal het wel een koppeling met je mobiele telefoon zijn. Ofwel: je hebt een telefoon in de broekzak die heel veel kan, en nog een ander apparaat dat maar een klein deel kan en afhankelijk is van het echt slimme apparaat.
Leuk, maar ik zie niet veel toegevoegde waarde, naast dat deze sleutel het aan de bar heel erg goed gaat doen.. :)
@bosje: Gezien de tijd dat hij op een lading meegaat kan denk ik dat hij geen netwerkverbindingen maakt. Ik vermoed dat hij gewoon de data van de auto uit de boordcomputer van de auto trekt als hij ingeplugd zit en die opslaat op een klein intern geheugen.
@lemster: ik denk dat een rf (868mhz)verbinding wordt gebruikt. Data zal steeds ge-update worden, vooral de accu status. Handig als je aan n paal hangt ergens.Hetzelfde dus als de gewone afstandsbediening, incl. Feedback. Dat ging al in 1998, aangezien de afstandsbediening van mijn standkachel ook een groot bereik en feedback functie heeft.(nog wel met jaren 90 antenne, b100 stilo)
@lemster: nicht ganz. Als je de sleutel meeneemt moet hij de status ook kunnen updaten.
@lemster: In de tekst staat dat hij de funties heeft van de BMW i Remote app, waarmee je dus functies van auto op afstand kunt bedienen. Als dat zo is moet hij dus een verbinding met het internet hebben.
Wordt de sleutel geleverd met een swekheuptasje om hem in op te bergen? Damn, wat een knoeperd van een sleutel. En dan dezelfde functies hebben als met de app.

Jaja, ik weet het. Je hoeft hem niet te bestellen. En ik mocht willen dat ik hem kon bestellen i.c.m. een i8.
Waarom zou BMW zoiets niet erkennen?
@berlinetta: Omdat het gelekte informatie was. Ze wilden het graag geheim houden tot dit moment.
But will it blend?
@str8six: Haha, dat is nou de ALLERbeste vraag van vandaag!
Weer een schermpje dat makkelijk kapot kan vallen…
@BMW316i: Ja inderdaad! Ik wil terug naar de tijd waarin een luxe auto een luxe sleutel van mooie materialen had… in plaats van een additionele iPhone bij de auto levert…
@motiondrive: Keyless Go is anders een fantastisch comfortabele optie.
@jarno_dewilde: ja, maar niet puur noodzakelijk. Maar daarbij vind ik keyless go en een smartphone als sleutel nog een groot verschil ;)
Is dat ding niet een beetje groot en lomp? Leuk idee maar of het praktisch is?
Nutteloos, maar dat zijn de meeste leuke dingen. Mooie optie.
Kan je ermee bellen ook?
handig met die micro USB want men mobiel heeft dit kabeltje ook al…en ja…iphone gebruikers hebben pech
Renault sleutel kaarten kunnen dit momenteel ookal..

..alleen zit er zit er (nog) geen display op.Bij dealers kan je hem op een reader leggen die brandstof, oliepeil, luchtdruk in banden etc. meteen kan uitlezen.
Ik zie de eerste foutmelding al voor me: “Press any key to continue.”
Ernstig gedateerde middenconsole. Met veel hoeken en bochten. Doet me denken aan een late ninetys Nissan of Prius

Maar de i8 ziet er vanbuiten ook zo uit .. vandaar de match wellicht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).