Dit is de snelste MicroSD kaart ter wereld

Dit is de snelste MicroSD kaart ter wereld
Toshiba heeft de eer om de snelste MicroSD kaart in de wereld te introduceren. Deze is nu ook net zo snel als de snelste SD kaart van hetzelfde merk.

SD kaarten waren al verkrijgbaar met een schrijfsnelheid van 240MBps en een leessnelheid van 260MBps. Nu heeft Toshiba ook een MicroSD kaart gemaakt die dezelfde snelheden weet te halen. Dat is maar liefst acht keer sneller dan de vorige MicroSD kaarten van Toshiba.

Met deze nieuwe kaart is het nu mogelijk om met camera’s en je telefoon foto’s in een constante hoge kwaliteit en in burstmode te schieten. Het zou nu ook mogelijk moeten zijn om video in 4K op te slaan. Toshiba brengt een 32GB en een 64GB versie op de markt. Waarbij het opvalt dat de 64GB versie maar de helft van de snelheid aan kan dan de 32GB versie.

De kaarten maken gebruik van een UHS-II Interface standaard die nog niet door alle producten wordt ondersteund. Kijk dus van te voren of je camera of telefoon deze standaard ondersteunt voordat je er één aanschaft.

2 reacties

  1. ”Met deze nieuwe kaart is het nu mogelijk om met camera’s en je telefoon foto’s in een
    constante hoge kwaliteit en in burstmode te schieten.”

    Klopt niet helemaal, want dit ligt grotendeels aan de camera zelf. Als deze niet een grote buffer heeft dan helpt een snellere kaart echt niet. Een 45mb/s kaart is voor de meeste camera’s al wel voldoende. Bij het maken van burst foto’s is de camera buffer belangrijker, hoeveel foto’s deze kan opnemen en hoe snel, daarna worden de foto’s verplaats naar het sd kaartje en ja, hoe sneller deze is, hoe vlotter dit zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *