Dit is de snelst rennende robot op zes benen

Dit is de snelste rennende robot op zes benen
Hij beweegt zich alleen niet voor zoals we gewend zijn.

We kennen natuurlijk Asimo van Honda die op twee benen loopt en een snelheid van 6 kilometer per uur haalt. Vorig jaar kwam het team van Boston Dynamics nog met de Quadruped die een snelheid haalde van 25 kilometer per uur. Het enige minpunt van deze robots was dat wij er nooit mee zouden kunnen spelen.

Nu is er een klein team van Robotics Unlimited dat iets nieuws heeft bedacht. Zij hebben de Outrunner ontwikkeld, die op 6 ‘benen’ kan lopen en een snelheid haalt van 40 kilometer per uur. Op een lopende band weet het zelfs een topsnelheid van 72 km/u aan te tikken.

Dit is de snelst rennende robot op zes benen

Via Kickstarter kan je de robot nu bestellen. Mochten ze het doel van 150.000 dollar halen, dan willen ze een wereldwijde race gaan organiseren. Zo zijn er twee versies beschikbaar die je kan personaliseren. Je de robot zelfs op vier ‘benen’ laten rennen. Verder kan je de hardware, batterij en motor aanpassen.

De Outrunner maakt gebruikt van technieken uit het insectenrijk. Hierdoor blijft hij stabiel op ruig terrein en kan hij dus ook deze hoge snelheden halen. Met de meegeleverde controller kan je hem bedienen. Het is ook mogelijk om hem via je telefoon te bedienen.

[gv data=”iKY95d7z0Fs”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *