Dit is de Surface Studio, de iMac-concurrent van Microsoft

micrsoft surface studio
Alleen dan een stukje duurder.

Microsoft hield vandaag een Windows 10-event en heeft daarbij een nieuwe all-in-one bureaucomputer aangekondigd, de Surface Studio. Het is de eerste keer dat Microsoft een dergelijk product op de markt brengt. Het gaat om een 23-inch en 27-inch variant. Beide schermen hebben een resolutie van maar liefst 4500 x 3000 pixels, 192 ppi en kan meer dan een miljard (!) verschillende kleuren tonen. De Surface Studio heeft een dikte van 12,5mm.

De bureaucomputer krijgt drie modellen. De twee duurste draaien op een Intel Core i7-processor, de goedkoopste op een Intel Core i5. De modellen hebben een werkgeheugen van respectievelijk 8, 16 of 32GB. Het duurste model krijgt 2TB opslagruimte, waar de twee minder dure modellen 1TB krijgen. De Surface Studio-modellen maken gebruik van een GTX965M 2GB, GTX 964M 2GB of GTX980M 4GB videochipkaart.

De Surface Studio krijgt een dik prijskaartje beginnend bij 2999 dollar. De duurste variant gaat over de toonbank voor 4199 dollar. Wat de Europese prijzen zullen zijn is nog onbekend. De all-in-one computer is vanaf nu te pre-orderen, maar de voorraad is volgens Microsoft nog beperkt op dit moment.

Tijdens het evenement kondigde Microsoft ook een nieuwe Windows 10-versie aan. De zogenaamde Creators Update moet werken in 3d voor iedereen toegankelijk maken. De updata zal vanaf begin 2017 te downloaden zijn.

[gv data=”BzMLA8YIgG0″][/gv]

6 reacties

  1. Opzich een mooie concurrent voor de 5k iMac (5120 x 2880) voor als je echt met Windows moet werken zeg maar. Alleen wel jammer dat de Pc in de voet zit en niet achter het panel.

  2. Tja, voor pak ‘m beet 2.000 euro heb je een pc met een geweldig scherm en dezelfde specs als deze. Of een high end game laptop voor 2.500 euro van MSI. Wellicht niet helemaal de looks waar je voor gaat, maar wel draagbaar!

  3. Als ik 4200 dollar aan een computer zou kunnen besteden zou ik hem direct bestellen. Natuurlijk kun je voor dat geld vele betere laptops en pc’s kopen, misschien zelfs twee, maar om die reden koop je hem dan ook niet. Als je vaak bezig bent met teken en ontwerpprogramma’s is dit gewoon een superfijn apparaat. Mooi groot scherm, specs waarmee je je grafische programma’s probleemloos kunt draaien en fijne tools (die dial en die pen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *