Dit is de Tesla onder de motoren

Auteur: , 4 Reacties
Bolt M1

Gaan elektrische motorfietsen het net zo goed doen als de elektrische auto? De Bolt M-1 is er klaar voor.

Deze motor draait volledige op een elektrische aandrijving. De badass bike is onderdeel van een start-up van een nieuw bedrijf gevestigd in San Francisco genaamd Bolt. Dit bedrijf gaat onder leiding van medeoprichter Nathan Jauvtis zich volledig focussen op elektrische motoren. Ze worden handgemaakt aan de rand van de stad in een garage en gebruiken dezelfde lithium-ion batterijen die te vinden zijn in de Tesla Model S.

De motor zit vol technische snufjes. Zo beschikt het voertuig niet over een sleutel maar start je hem door middel van een code, of vanaf een app op je smartphone. Deze app staat continu in verbinding met de motor en weet ook aan de hand van GPS-coordinaten waar de Bolt geparkeerd staat. Ook is het mogelijk om via de app een maximum snelheid in te stellen, hoewel de topsnelheid van het monster slechts 65 km/u is. Je telefoon kun je opladen tijdens een ritje, de Bolt M-1 beschikt namelijk over een usb poort.

Je kunt ongeveer 80km reizen op 1 accu wat niet verbijsterend veel is, maar voldoende voor een ritje door de polder of stad. De batterij volledig opladen duurt ongeveer anderhalf uur. In Amerika valt de motor onder de fietswetgeving. Zo heb je geen rijbewijs nodig en mag je op het fietspad cruizen.

De eerste productierijpe Bolts zijn uitverkocht. Er volgt later een nieuwe pre-order mogelijkheid. Hiervoor moet je wel de site van de Amerikaanse motorbouwer in de gaten houden. Een linkje vind je HIER. De Bolt M-1 kost zo’n 5000 dollar.4 reacties

Cool. Versie 2 maken met wat meer accupower (er is nog wel ruimte onder de huidige accu, al zal het gewicht wel toenemen) en die gewoon 130 oid kan. Lijkt me een aparte ervaring en een leuk alternatief voor de motorrijder die alles al geprobeerd heeft.
Esthetisch is het fraai om die accu’s op de plaats van de ‘tank’ te monteren, maar voor de balans is het een ramp. Beter zouden ze deze zo laag mogelijk in het frame hangen.
Ik denk eerder dat het Amerikaanse merk ‘Zero Motorcycles’, de Tesla’s onder de motorfietsen verkoopt… Met als snelste model de Zero SR (0-100 in minder dan 4 seconden), topsnelheid van meer dan 100 mph. En dat met een rijbereik van ongeveer 300 km…
@autobart: Kommaatje te veel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).