Dit is de ultieme manier om je baas te zieken

Auteur: , 2 Reacties
We gaan op jacht

Heb jij een hekel aan je baas? Dan moet je om 20:00 uur achter je computer zitten.

Je hebt er in de afgelopen maanden al veel over gehoord, maar vanavond is het zover: de Panama Papers komen online. Tot nu toe konden alleen de journalisten van het International Consortium of Investigative Journalists door de gelekte teksten bladeren, maar vanavond kan jij ook kijken.

Waarom is dat leuk? In de Panama Papers staan miljoenen documenten waaruit blijkt wie er achter de belastingtrucs zitten. Zo stonden Megaupload-baasje Kim Dotcom en zijn vrienden er ook in. Dus ook jouw baas kan er tussen staan. Want iedereen, haat belasting betalen, maar ja, als we allemaal betalen hoeven we ook allemaal minder te betalen. Dus de lui die niet meedoen, die belazeren de boel.

Vanaf 20:00 uur kun je zelf door de eerste batches met gelekte documenten zoeken. De journalisten zijn alleen achter de grote vissen aangegaan, dus alle guppies zijn overgebleven. Maar die guppies, die kunnen gewoon jouw baas zijn, en dan heb je beet. We zouden hier natuurlijk niet aanraden om hem te gaan afpersen, want het is wellicht handiger om dan een tipje naar de Belastingdienst te sturen.

Je hebt overigens concurrentie, want de Belastingdienst heeft zelf ook al aangegeven dat ze in de startblokken staan om te gaan jagen op belastingontduikers. Ben je zelf de baas? Dan weet je zelf of je erin staat, en kun je op zoek gaan naar de ongelukkigen die minder voorzichtig hun sporen hebben afgedekt.

Goed, hier kun je terecht om te gaan jagen.2 reacties

Moet dit? toevallig betalen werkgevers je loon. Maar dat kan uiteraard niet gewaardeerd worden. Beter herschrijf je je artikel tot iets fatsoenlijks.
Man, ga even je oren afdrogen en lees je meteen even in. Deze documenten zijn niet een lijst met slechts criminelen of belastingontduikers. Daarnaast, +1 op de vorige reactie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).