Dit is de zeldzame Nintendo Playstation

Dit is de zeldzame Nintendo Playstation
En hij doet het!

Een Nintendo Playstation is een gefaalde samenwerking tussen Nintendo en Sony van begin jaren 90 en heel zeldzaam. De console dook vorige zomer op en tech wizard Ben Heckendorn heeft er eindelijk voor gezorgd dat de console helemaal werkt.

De Ben Heck Show op YouTube kreeg vorige zomer dus een deels werkend prototype van de Nintendo Playstation, in de hoop dat Heckendorn het apparaat kon maken.

Na bijna een jaar is het eindelijk een soort van gelukt.

[gv data=”gaIfPuziJ-0″][/gv]

De console heeft zowel een disc drive als een cartridge slot. Het prototype kon in het begin alleen SNES cartridge spellen afspelen. De CD drive deed helemaal niks.

Overigens waren er voor de Nintendo Playstation helemaal geen CD games beschikbaar, omdat de console nooit in productie is gegaan. Als er al games voor zijn gemaakt dan zijn deze in ieder geval nooit uitgebracht voor het grote publiek.

De enige manier om het systeem te testen was door games te gebruiken die gemaakt zijn voor emulators. Door genoeg te knutselen kreeg Heckendorn het systeem ongeveer zover dat het games kon laden maar ze bleken niet te werken zoals je zou verwachten. Het bewees in ieder geval dat de hardware het deed.

Heckendorn contacteerde de maker van een van de spellen, Magic Floor, om te laten weten wat er gebeurd was. De maker van Magic Floor deed iets magisch en het spel werkte op de Nintendo Playstation.

De Nintendo Playstation zou Sony’s eerste stap in console hardware worden en toen de deal tussen Sony en Nintendo niet doorging, leidde dat tot de eerste disc-only Playstation in 1994 terwijl Nintendo kwam met de cartridge Nintendo 64 in 1996. (Via Mashable)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *