Dit is een 800x microscoop die je op je smartphone klikt!

Tiny!
Je hebt bijna een microscoop nodig om het apparaatje te zien!

Heb je vroeger voor biologie ook met die lompe microscopen gewerkt? Voor mij was dat zo’n 10 jaar geleden en waar je toendertijd een aanhangwagen nodig had om er eentje te vervoeren, past hij tegenwoordig in je portemonnee. Dit is de iMicro.

Ja, de naam had een stuk innovatiever gekund, maar laten we eerlijk zijn: dit is een veredeld vergrootglas dat je op zo’n beetje iedere smartphone kunt klikken. De uitwerking is uiteindelijk daarentegen heel erg tof.

Met 1,5 gram en de afmeting van een vingertop is de iMicro zelf ook ontzettend micro. Door middel van een speciaal bevestigingssysteem (gebaseerd op de zuignapjes onder de poten van een gekko) zou hij op zo’n beetje iedere Android- en Apple-smartphone passen.

Eenmaal bevestigd is het plug en play. Door middel van de standaard camera-app kun je al aan de gang en met de gratis gespecialiseerde app (voor Android en iOS) krijg je een on-display micrometer zodat je eindelijk je piepkleine nanochips kunt meten. Wat, dacht je dat ik een penis-grap zou maken? Klopt, dat wilde ik inderdaad.

De micro-wereld is ontzettend fascinerend en hoewel dit geen gadget gaat zijn die iedereen altijd bij zich zal hebben, kunnen nieuwsgierige mensen hiermee lekker alles opmeten. Oh, en het is een briljante praty-grap omdat je met de iMicro iemands gevoel voor humor zou kunnen opmeten.. Ik zeg maar wat.

[gv data=”B2R58X2-yIo”][/gv]

Uiteindelijk hebben een paar duizend backers al bijna een totaal van $100.000 dollar beloofd aan het Chinese bedrijf. Het beoogde Kickstarter-doel van de (uitzonderlijk karige) 6.600 euro is daarmee al lang gehaald. Het apparaatje gaat nu voor zo’n $40 dollar over de toonbank en wordt volgend jaar maart overal ter wereld verscheept.

We hebben al eerder over microscopen voor op je smartphone geschreven. Zo hebben we deze die slechts een dollar zou kosten. Dit vergelijkbare apparaatje kon tot 400 keer inzoomen. Wil je helemaal sci-fi gaan, dan zijn deze microscoop lenzen misschien wel iets voor jou.

3 reacties

    • @rrrobert: Volgens de ontwikkelaars is dat niet per se een probleem! Er komen inderdaad wel steeds meer rare camera-configuraties uit maar dual en triple camera zouden door het design mogelijk zijn, mits de zaklamp/flits op een bepaalde afstand van de lenzen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *