Dit is een AR-zandbak voor volwassenen [video]

Auteur: , Geen reacties
AR zandbak

In de zandbak ben je waarschijnlijk al een tijdje niet meer geweest. En toch denken wij dat jij je hier prima mee zult vermaken.

Met Augmented Reality kun je meer dan alleen pokémon vangen. Een project van UC Davis combineert de eigenschappen van een ouderwetse zandbak met de nieuwste technologie. Dankzij een Kinect-camera die boven de bak hangt registreert de activiteit in de bak. Een projector toont vervolgens een dynamische topografische kaart op de muur, die de contourlijnen en hoogteverschillen in real-time aanpast. En dan komt het leuke gedeelte: vervolgens kun je het virtueel laten regenen en kijken hoe het water over je zelfgecreëerde landschap stroomt.

De sandbox is ontwikkeld door onderzoekers van de universiteit UC Davis (Californië). Inmiddels beschikken beide kusten over een AR-sandbox: ECHO Lake Aquarium and Science Center in Vermont en het Tahoe Environmental Research Center van UC Davis. Een derde wordt geplaatst op de universiteit van Berkely. Volgens onderzoeksleider Oliver Kreylos is het de beste manier om te laten zien hoe hoogtelijnen werken:

“There’s just no better way to teach how topographic contour lines work, or how water flows over a landscape, than building whatever terrain you can imagine, and then seeing the contours and the water react in real time to any changes you make.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).