Dit is een e-reader en laptop in een

En blijkbaar heel goed voor je ogen
Handig als je veel wil typen.

2-in-1 tablets en laptops zijn helemaal in tegenwoordig. Hoe vaak zie je nog een laptop zonder touchscreen? Of een tablet zonder de optie om er een toetsenbord aan vast te maken? Toch kun je met deze vorm ook andere dingen maken, zoals het bedrijf Onyx International heeft gedaan.

Het bedrijf heeft namelijk een laptop geïntroduceerd dat zowel een e-reader als een laptop is.

[gv data=”ni2czAM2NDU”][/gv]

E-readers zijn handig: ze zijn beter voor je ogen dan een laptop en verbruiken ook minder stroom. Hierdoor kunnen e-readers met hun e-ink displays weken doorgaan op een volle batterij. Helaas lijkt deze technologie voor nu alleen nog gebruikt te worden bij e-readers, maar niet als het aan Onyx ligt.

De Onyx Book Typewriter lijkt op het eerste gezicht op een gemiddelde 2-in-1 afneembare laptop en voelt ook zo vanwege de metalen behuizing.

Het enige verschil met een normale 2-in-1 laptop is dat de Onyx Book Typewriter gebruik maakt van een 9.7 inch 1280×825 e-paper display. Het scherm is dus ideaal voor het lezen van boeken als je het display losmaakt van het toetsenbord. En daarnaast kun je je laptop gebruiken zoals je normaal doet, maar dan met een oog-vriendelijk beeldscherm.

Toch is de Book Typewriter een zeer vreemd Android apparaat. Het draait op een oude 1 GHz Cortex-A9 processor met 1 GB RAM geheugen en 16 GB intern geheugen. Op zich prima, aangezien het een e-ink apparaat is. Maar helaas loopt het apparaat op een even oude Android 4.0 versie. Dat is Ice Cream Sandwich uit 2011, mocht je het even vergeten zijn. Een beetje oud dus.

Een bonus is wel dat het apparaat een elektromagnetische pen ondersteunt, zodat je op je text kunt krabbelen.

Volgens Onyx is de Onyx Book Typewriter perfect voor de mobiele werker die veel buiten werkt en zijn ogen gezond moet houden. Waarschijnlijk is deze laptop ook geschikt voor studenten en mensen die veel lezen.

Helaas is de laptop nog een prototype en wordt het verwacht dat de Onyx Book Typewriter pas in 2018 officieel wordt geïntroduceerd. (Via Liliputing)

Eén reactie

  1. Zo op het eerste gezicht lijkt deze “Book typewriter” wel erg veel op een laptop van 25 jaar geleden. Het kleine scherm, de fletse kleuren van het scherm en zelfs het OS heeft qua look wel iets weg van Windows 3.11. Geen van deze zaken is overigens positief bedoeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *