Dit is een volledig werkende mini gaming laptop

Klein apparaatje, groot plezier
Klein apparaatje, gigantisch plezier.

Doorgaans stuurt de tech-industrie altijd naar groter en beter maar innovatieve thuisknutselaar Paul Klinger ging precies de andere kant in. Hij maakte wat haast wel de kleinste gaming laptop ooit moet zijn. Hij kan er alleen geen geld mee verdienen, want de oorsprong van het design is een beetje grijs.

Klinger maakte de ThinkTiny, een miniatuurversie van de Lenovo ThinkPad. Deze piepkleine laptop heeft een microscopisch 128 x 64 OLED scherm, een ATtiny1614 microcontroller processor, een 300mAh batterij en een klein rood joystickje. De gehele case is gemaakt met een 3D-printer en lijkt dus sprekend op de Lenovo ThinPad, inclusief een miniatuur ‘Think’-logo.

Verwacht natuurlijk geen spetterende GTA 6-graphics of razendsnelle Fortnite-gameplay want het computertje kan alleen stokoude klassiekers afspelen. De maker heeft tot dusver Snake, Game of Life, Tetris (helaas niet de belachelijke battle royale-versie) en Lunar Lander naar het piepkleine schermpje vertaald.

[gv data=”0wcxMr_ZupM”][/gv]

Zoals gezegd, is het design niet van de maker zelf, maar gebaseerd op Lenovo’s laptop. Ook heeft hij waarschijnlijk geen recht op de legendarische games die hij in het apparaatje verwerkt heeft. Mocht je een beetje handig zijn en toegang hebben tot een 3D-printer, dan kun je de laptop wel zelf maken.

De maker deelt namelijk alle benodigde informatie om alles zelf te maken. Niet alleen publiceerde hij de 3D-modellen van alle onderdelen, hij stelde zelfs een shoplijstje samen voor alle onderdelen en zette alle benodigde code online. Ben je meer een desktop-gebruiker, dan kun je op deze GitHub-pagina ook dezelfde informatie voor een game PC vinden. Eat shit bytes Raspberry Pi!

Lees ook: Officieel: Dit is Lenovo’s eerste opvouwbare ‘laptop’ (video)

Screen @PaulKlinger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *