Dit is Elon Musk’s Neuralink gedachtenlezer!

Auteur: , 1 Reactie
Eng!

Ontzettend eng en ongelofelijk indrukwekkend tegelijkertijd.

Afhankelijk van je standpunt omtrent integratie van technologie in de biologische mens heeft Elon Musk iets angstaanjagends of wonderbaarlijk indrukwekkends onthuld. De tech-genie geeft dinsdag avond namelijk een grote hoeveelheid informatie prijs over zijn aankomende brein-machine-interface genaamd Neuralink.

Het relatief geheime bedrijfje van miljardair Musk werkt al een tijdje aan een systeem waarbij het menselijk brein direct in contact wordt gebracht met een computer. De Neuralink gebruikt daarbij draadjes die ongeveer drie keer zo dun als een menselijk haar zijn. Deze draadjes worden direct in het brein geïmplanteerd.

Het doel van het hele project is om verlamde mensen computers en smartphones te kunnen laten besturen. In 2006 werd bijvoorbeeld een vergelijkbare techniek gebruikt om een verlamde man Pong te laten spelen. Bestaande apparaten kunnen hersencommando’s na een paar dagen training leren herkennen, maar zo ver als Neuralink zijn wetenschappers nog niet gegaan.

Op de lange termijn zijn de implicaties natuurlijk een zo veel indrukwekkender dan Pong kunnen spelen met je brein. Marswandelaar Musk gaat dan ook voor een “symbiotische band met kunstmatige intelligentie”, samenwerking van slimme apparaten met ons brein. En stel je voor dat je auto’s, computers of zelfs je slimme huis kunt besturen met je brein; je denkt eraan om te gaan rijden en je auto start, je wil een kamer binnen lopen en het licht gaat aan, je denk aan een tekst en je PC digitaliseert het en publiceert het op Apparata. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De module, een klein kastje dat volgens Neuralink een zeer hoge bandbreedte heeft, moet ervoor zorgen dat veel meer informatie kan worden uitgewisseld dan met huidige gedachtenlees-apparaten zoals deze. Zo’n eerste kastje wordt nu nog aangesloten op labratten maar het doel is natuurlijk om dit bij mensen te mogen doen (mede aan de hand van een special gebouwde robot die de draadjes in het brein implanteert).

Verder probeert Neuralink een zeer uitgebreid systeem op te zetten, met meerdere sensoren verwerkt in het brein, die uiteindelijk draadloos met een kastje achter het oor moeten communiceren. Kortom, genoeg werk aan de winkel en dat is precies de reden waarom Musk de presentatie gaf; het bedrijf zoekt werknemers. Dus, alle neurowetenschappers die dit lezen, stuur je C.V. op!

De volledige presentatie check je hieronder, start vanaf 1:30:00

Lees ook: Dit is de favoriete cryptocoin van Elon Musk

Foto @Neuralink1 reactie

das eng

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).