Dit is er nieuw en verbeterd in de Galaxy S7 en S7 Edge

Auteur: , 3 Reacties
S7 Gametools

Hoewel er nog volop reclame wordt gemaakt voor de S6, is de S7 nu dan toch echt officieel gepresenteerd en zal hij binnenkort zijn weg naar de winkels vinden. Wat is er veranderd ten opzichte van zijn voorganger, en welke nieuwe features zijn er toegevoegd?

Allereerst zijn hier de specs van beide toestellen op een rij:

Specs Samsung Galaxy S7 versus Galaxy S6:

Gelijk gebleven:

* Display-grootte: 5,1 inch
* Resolutie: 2560 x 1440
* Front-camera: 5 megapixel

Veranderd:

* Processor: Snapdragon 820 (S6: Exynos 7)
* Camera: 12 megapixel (S6: 16 megapixel)
* Opslag: 36/64/128 GB (S6: 32 GB)
* Batterij: 3000mAH (S6: 2550 mAH)

Nieuw:

*MicroSD
*Waterdichtheid.

De specs van de S7 Edge zijn overigens gelijk, met uitzondering van de wat forsere accu (3600mAH) en het 5,5 inch display. Bovendien geldt voor beide toestellen dat de Micro-SD-opening is teruggekeerd.

Eerder schreven we dat de batterij mogelijk wat tegen zou vallen. Dat blijkt dus niet het geval.

Always on-modus

Over Always On hebben we eerder geschreven – toen was het nog een gerucht, maar inmiddels weten we hoe het daadwerkelijk functioneert. Beide toestellen zijn voorzien van deze feature die, wanneer ingeschakeld, datum, tijd en notificaties op elk moment laat zien.

Camera

In eerste instantie lijken de 12 megapixels een stap terug van de 16 waar de S6 over beschikt, maar dat getal zegt niet alles. De nieuwe sensor presteert namelijk veel beter bij weinig licht en gebruikt grotere pixels om meer licht op te vangen, wat leidt tot scherpere, gedetailleerdere foto’s. Een nieuwe feature, ‘dual-pixel autofocus’, zorgt er bovendien voor dat de camera veel sneller scherp stelt.

Edge apps voor de S7 Edge

In het Edge apps-paneel kun je nu 10 verschillende shortcuts kwijt, die je over twee kolommen verdeelt. Bovendien kun je nu maar liefst 9 pagina’s vullen waar je langs kunt scrollen zoals je dat normaal met de tabs op het startscherm zou doen. In totaal zijn er 11 apps die je kunt toevoegen, waaronder Tasks Edge, waarmee je snel naar bepaalde settings kunt springen, en Internet, waarin je een lijstje met favoriete sites kunt opnemen.

Gametools

Aan de S7 en S7 Edge is een nieuwe software-feature toegevoegd, genaamd Gametools. Met Gametools kun je gemakkelijker gamen, zonder dat je per ongeluk op de verkeerde knop drukt, notificaties kunt uitzetten of de game tijdelijk kunt verlaten zonder het af te sluiten. Het krijgt dan de vorm van een button, vergelijkbaar met de ‘talking heads’ die je kent van Facebook Messenger.3 reacties

Hier in Europa krijgt Galaxy S7 de nieuwe Exynos 8890
@mstiic: Voor camera van de nieuwe S7 is f/1.7 5MP en die van S6 is f/1.9 5MP
“In eerste instantie lijken de 12 megapixels een stap terug van de 16 waar de S6 over beschikt, maar dat getal zegt niet alles. De nieuwe sensor presteert namelijk veel beter bij weinig licht en gebruikt grotere pixels om meer licht op te vangen, wat leidt tot scherpere, gedetailleerdere foto’s.”

KuchiPhonekuch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).