Dit is geen smartwatch van Swatch

Horloge is creditcard
Het is geen smartwatch waar Swatch mee komt, maar je kunt er wel mee betalen. In China.

Iedereen en zijn horlogefabriek komt met een smartwatch op de markt. Maar Swatch doet er lekker niet aan mee. Althans niet echt.

Nu komen ze met een horloge waarmee je wel kunt afrekenen, maar waar je verder geen ‘smart’ dingen mee kunt doen. Daardoor gaat de batterij natuurlijk wel lekker lang mee.

De betaalfunctie werkt met een de RFID-chip die in het horloge zit verstopt. De nieuwe Swatch Bellamy (dat is de schrijver die als eerste schreef over creditcards) is waarschijnlijk een soort van update ten opzichte van de Swatch Access die een jaar of tien geleden populair waren op skipistes in Zwitserland. Die hadden toen ook al RFID-chips om de poortjes open te laten gaan, terwijl iedereen nog zijn skipas in het poortje moest steken.

Om de betalingen te kunnen laten plaatsvinden heeft Swatch een deal met het Chinese UnionPay, die de markt voor betalen in China bijna helemaal beheersen. Het horloge gaat 580 yuan kosten en is in januari 2016 leverbaar. Dus als je dan in China bent, kun je weer een nieuwe Swatch inkoppen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *